Bahan-bahannya :
1 bungkus biskut marie
1 buku butter
2 biji telur (taknak letak pun takpe)
1 cawan MILO (nk letak lebih pun takpe, lagi sedap)
1/2 cawan serbuk KOKO
1 cawan air
1/2 cawan susu pekat
3/4 cawan gula ( klu nk letak sikit gula, tmbh susu pekat)
Cara-caranya :
1. Patah2kan biskut (jgn patah byk sgt nnt hancur)
2. Dalam periuk, campurkan KOKO,MILO,AIR, GULA & SUSU. Dengan api sederhana, kacau sehingga semua dah larut.
3. Masukan BUTTER, kacau sampai butter cair.
4. Kecilkan api, masukkan telur, kacau sehingga agak2 pekat. Padamkan api.
5. Masukkan biskut yang telah dipatahkan ke dalam adunan. Gaul sehingga semua biskut diselaputi oleh adunan.
6. Masuk dalam loyang, tekan bagi padat. Simpan dalam peti sejuk sebelum dipotong.
7. Sedia untuk dihidang.
hurmmm..yummy!!!sdap kek ni...lame x mkn..
ReplyDelete