recent posts

Tuesday, December 2, 2014

Lima Tahun Berakhir Sudah


Pertama sekali, berakhir sudah penantian selama lima tahun.  Lima tahun yang penuh dengan suka duka gelak tawa.  Tak dapat bayangkan betapa gigihnya berulang dari Putrajaya ke Shah Alam setiap hari selepas keje demi nak mendapatkan segulung ijazah.  Hujan lebat, jalan jem, sampai nangis2 dalam kereta sebab tak larat dah nak drive, tapi itu semua menjadi kenangan yang tak terlupa. Bukan senang nak bahagikan masa bekerja dan belajar, syukur dapat bos yang memahami, terima kasih diucapkan kerana banyak memberi galakan dan tunjuk ajar sepanjang PAmu ini menimba ilmu.  Terima kasih juga buat semua yang membantu menggantikan tempat aku sepanjang aku bercuti untuk exam.  Budi baik kalian memang sukar untuk aku lupakan. cium sikit..muuuaahhh!


Nah, tgk dulu gambar selfie sejurus selepas turun dr stage..kantoi selfie dlm dewan..hehe

Keluarga, mak abah adik beradik saudara mara, thanks sebab selalu doakan yang terbaik untuk diriku ini..Kepada mama dan babah, terima kasih kerana tak putus-putus berikan galakan dari segi kewangan, nasihat, doa dan segala-galanya.  Tanpa kalian berdua, tak mungkin aku akan mendapat ijazah ini.  Lengkaplah tradisi adik beradik untuk dapatkan ijazah, sementara adik in the making, all the best dik, haha. So, siblings, jom kite sambung masters plak lepas nih ikut jejak langkah angah..wuuuuuuuhuuuuu!
 
Mama Babah & My Nephew Kasyful, thanks for coming..

 
Si tomei Khazin pun dating tengok aunty konvo..tenkiyu..muacksss
Kawan2 UiTM, budak2 BAS, BCA yang sama2 berjuang, terima kasih korang, tanpa korang, aku tak dapat grad, ntah2 dah berhenti di tengah jalan. Memang ada masa sampai rasa nak berhenti belajar, tapi korang tak putus2 bagi semangat, wlupun korang sendiri tak semangat..haha...Kegigihan korang sebenarnya menjadikan semangat untuk aku teruskan perjuangan ni, dengan mak buyungnya, dengan jem nak mampos setiap hari berulang dari KL, ada yang dari Seremban, tapi korang tetap tabah datang kelas, wlupun lambat korang still datang gak kadang2 tu..Korang daebak! Segala tunjuk ajar, nasihat, makan minum pakai, duit minyak, duit Photostat, duit tol korang yang dah berkorban untuk aku juga tu, mohon halalkan dunia akhirat. Seronok sangat bila korang datang berkampung kat rumah aku untuk study..Walaupun aku banyak memberi pengaruh negative kepada korang sewaktu dah dekat2 exam, tapi akhirnya korang berjaya gak lulus exam tu kan?? Kalau tak kerana Running Man dan Naabella Hijabis yang aku pengaruh korang tu, mesti korang tak semangat nak study kan? haha..Kepada Dinie yang selalu tumpangkan rumah kat aku, mekasih babe, aku pasti merindui ko sekeluarga. Galak2 la kita berjumpa ye nanti..Nanti aku dah jadi kaya, aku ajak korang datang potluck kt rumah aku lagi ekh..hehe..Nak sebut nama korang satu2 memang jenuh plak, u know who u are..:)
 


Kepada sahabat-sahabat yang masih berjuang, teruskan perjuangan anda.  Walaupun aku tahu korang sedih tanpa kehadiran aku, tapi aku tetap bagi semangat kat korang..Korang-korang yang aku sayang, semoga sukses dalam apa jua bidang yang korang ceburi. Fefeeling macam baru habis espiem sangat. Sayonara and uols will be missed.  Sedih sebenarnya bila teringat kenangan kita semua daripada semester 1..Tak sabar nak sambung master dengan korang...Sayang pelok cium nangis2 sikit. Love love love!




Follow Me, I Follow U Back

Subscribe and Follow