recent posts

Wednesday, August 26, 2009

bulan ni bulan ramadhan..

hari ni masuk hari kelima bulan ramadhan..maknenye dah 5 hari puase..puase ke?! hihi.....
1st day pose buke kt umah along, ngan angah, ngan abg aboy ngan epul..tak blek kg sbb ade kelas xtra..duit pun takde sbnrnye..tu pun relakan jugak diri pegi ke tg.malim tu sbb xmo buke pose sorang2..lagi sadis nnt kan..

menu berbuka kt umah along;

sambal udang petai+sambal ketam+gulai ketam+sup sayur+nasi+air teh o+murtabak+popiah = kenyang giler..~!

ari isnin, ade kelas TITAS..siap kene present lagi..bulan puase mmg begitu, byk dugaan..buke pose dlm kete, juadah berbuke;

roti sardin sebungkus+roti ikan bilis sebungkus+tropicana oren+mineral water = kenyang~!

blek kelas terus tito..takde maknenye nk moreh klu tak g terawih kan..esok pg2 bgun sahur pun mkn nasi, kicap ngan sambal ikan bilis je..ckup la tu..tmbh energy ngan minum 100plus..

ari selasa, kelas Multimedia..ari ni buke tak haru sgt, buke pose dlm kelas..mkn ramai2..suke ati je mkn dlm lab..tp takpe sbb kitorang mkn yg simple2 je..juadah berbuka pose ni ditaja oleh Kak Fara, org nk byr die kate tak payah..hehe..tenQiu kak..

murtabak ayam+popiah basah+bliss strawberry+mineral water+kurma+dried kiwi = kenyang jugak la..~!

boleh beza tak buke pose sendiri ngan buke pose kat umah bersama ngan family??hmmm..sedey kan..tp takpe, itu dugaan org berpuasa..saya redha dgn dugaan yang Allah turunkan..

ari ni, ade kelas Maths, ptg ni berbuka kt dlm kelas je la kot..menu arini tak tau lagi..sblm g kelas kang nk survey2 kt bazaar ramadhan bwh tu..tp yg penting, mineral water mmg dah standby..
tghari td, time rehat, join tadarus kat BPP..bile lagi kan nk kumpul ramai2 mengaji cmtu..best pulak rasenye..teringat zmn2 kt skolah SHAMS dulu..=)

tak sbr rasenye nk balik berbuka puasa kat kg..mggu ni sy pulang ye~

Tuesday, August 18, 2009

bila kepala jadi tingtong~! toink..toink..

salam..lama dah tak menulis blog. bukan ape, ada sedikit kekecewaan lantaran pemblockan facebook dan beberapa website yg slalu aku kunjungi..nasib baik blog ni tak kene block..serius rase bosan tahap petala kelapan bila tak dpt bukak facebook. tapi takpe, nasib baik ada talian hayat kat kelas multimedia ptg ni..at least, seminggu leh la bukak sekali.

aku tertanya2 bila agaknya aku nk dpt rezeki terpijak..klu nk harapkan duit gaji, kompem tak cukup..nk beli berukband..isk3..btol ni, rase dah tak tertahan dah bile tak dpt nk bukak facebook..rase die macam, perut ngah lapar, kt depan mata siap ada ayam golek lagi tapi tak boleh nak makan sebab puasa..hurmm..lebih kurang gitu la gamaknye..tapi klu puasa tu leh tahan lagi sebab time maghrib da boleh melantak ayam golek tu kan..yang ni, jgn kata maghrib, subuh raya haji taun depan pun blom tentu lagi boleh bukak facebook kat sini.

mungkin orang nmpak aku cm bahagie je dok kat bilik ni, siap minum peel fresh orange pagi2, tp jauh di sudut hati, aku rase cam dah tingtong kepala otak dah ni..live well or live hell, u choose..itu kata Jade kat Trisy..tp kan best klu ade spesies cm Jade tu yg leh bg kata2 semangat kat aku time2 cmni..tp takde la smpai kene panjat rooftop BPP ni kan..hehe..klu dpt panjat, dah lama aku naik kat atas tu, leh tgk view seluruh putrajaya yg cantik ni..

dah ar dulu..nk setel keje first..daa..

Follow Me, I Follow U Back

Subscribe and Follow