recent posts

Tuesday, December 21, 2010

DREAM AND DREAMING

what will i be years from now?

there a few things that i need to settle up in 5 years from now. pertama sekali, degree. pejam celik dah nak masuk semester yang keempat. masa berlalu agak cepat. tapi lagi cepat lagi bagus. cepat2 nak abeskan supaya jiwa kembali tenang. dan tentunya berharap sangat nak dapat 1st class degree, walaupun nampak agak sukar sekarang ni, tapi aku akan cuba lagi dalam semester2 yang akan datang.

yang keduanya, aku ada memasang cita-cita untuk bekerja di luar negara. kalau ikut pada syarat, kena genap 5 tahun bekerja dulu, baru boleh apply. so aku masih ada masa lagi sehingga aku abeskan degree. semestinya bekerja sebagai secretary di luar negara. dan mungkin bila balik daripada sana aku akan apply kerja guna degree aku. sebabnya aku memang suka jadi secretary, seronok sangat kerja ni. walaupun kadang-kadang ada banyak tekanan tapi aku mula enjoy dengan kerjaya ni. so, harap sangat2 sebelum aku memulakan kerja lain dengan degree aku nanti, aku dapat kerja kat oversea.

dalam pada itu, aku berharap juga agar dapat mengakhiri zaman bujang. he he. happy tengok kawan2 yang dah kawen, tunang, yang dah dapat anak, yang bakal dapat anak. tengok betapa bahagianya apabila menempuh hari bersama-sama, together2 gitu. seronok kan? dan bila cakap pasal kawen, mulalah berangan-angan. nak hidup bersama, nak masak untuk si dia, nak kemas rumah sama-sama, dapat anak, didik anak sama-sama. huk huk. jauh sudah ni, bertunang pun belum, dah fikir pasal anak pulak!

okeylah stop dulu sebelum aku merepek ntah ape2 lagi. tapi apa yang aku harap semua yang disebutnya di atas menjadi kenyataan. amin~

Wednesday, December 8, 2010

AIN'S E-DAY


lepas sorang ain kawen, ain lagi sorang pulak tunang..agaknya nanti lepas sorang yan kawen, yan lagi sorang pulak tunang..(berangan~~~!)tapi siapakah antara yan yang akan kawen dulu??? ha ha ha..


7 december 2010 was the date..tunang dah ko !!

so, kesempatan ni nak wish ko..

:: CongRats deAr!
:: sEm0ga cepAt2 ke jiNjang PelaMin..
:: we'ol l0ve u s0 muCh!!
:: taKe caRe sebab k0 darAh maNis..he he..
:: d0akan kit0Rang Pulak menYusul ek..=)






daaa!

Monday, December 6, 2010

HAPPY BIRTHDAY !!


tQ for the wishes......tQ for the presents.....tQ for the surprises...tQ for the cakes, pizzas, pastas, chickens..and last but not least tQ for the flowers, sayang....
so, i'm 23 now!! dah besar dah..
jangan nakal2 lagi..
be matured..
sabar dengan dugaan yg mendatang..
jadi anak yg soleh..
cepat2 kawen..hehe..
pendek kata, jadi insan yang berguna..
berfikir sebelum bertindak..
jangan buat sesuatu yang boleh mengguris hati orang lain..
harap2 sangat tiada orang lagi yang iri hati dan dengki dengan apa yang saya ada sekarang ni..kerana apa yang saya dapat sekarang ni sesungguhnya hanyalah dugaan yang Allah berikan sebagai ujian menjalani hidup di dunia ini..
terima kasih dan syukur ke hadrat Ilahi kerana masih memberi peluang untuk saya menghirup udara di dunia ini..alhamdulillah...
HAPPY BIRTHDAY TO ME..!

AIN'S WEDDING


congrats ain & hubby...alhamdulillah kawen jugak kawan aku yang sorang ni...hehe


for her wedding, aku janji nk sponsor dia kek..so, aku pun menempah la kek daripada cousin aku, Kak Dila & Kak Zehan..tQ sis for the lovely cake...hope ain u like it..hehe


mesti tertanye2 ain yang mana kan? hehe..ain ni satu2nya member kamceng aku time praktikal kat pejabat daerah dulu..pendek kata, semua benda aku wat sama2 ngan ain ni..kitorang meniaga time bulan puase, jual kerepek, pastu dapatlah untung sket bleh beli handphone baru..kitorg dok telefon era sebab nak teka bunyi, jwpn kitorang mmg dah hampir2 sgt dgn jawapan..tapi time tu dah ada orang call..ceh! seronok dpt membe sekapla ni, ada je idea2 ntah ape2 dtg..tmbh2 kitorg je anak dara yg keje kt ctu time tu..


tapi kat kenduri ain aritu takde pulak terserempak ngan mana2 staf kt pejabat daerah dulu..harap jugak dapat jumpa, tapi tak de pulak..lagipun tak leh lama sebab en.bambino nak keje petang tu..so, kitorg pun rushing2 pulang ke KL..bayangkan pg tu gerak dari Sg.Buloh - Kuala Pilah - Kajang..hehe..balik tu mmg tido je la keje aku kan..aku smpat amek gmbr kek je pakai camera hp, kt dlm kamera ada tapi takde kabel..lenkali la aku upload..tapi ain memang nampak cantek sangat !! hehe


congrats dear..selamat menempuh alam yang baru, doakan aku juga mengikut langkah ko..hehe..

semoga kekal bahagia ke akhir hayat...amin..

Friday, December 3, 2010

TEATER NATRAH 2


mlm td tgk teater Natrah 2..byk kelainan drp yang 1st dulu..thanx momot for ur treat...!! luv u muuacckkkss!kali ni dok kat paling atas sekali, nampak pelakon pun cenonit je..punya la tak update pasal teater ni, tak tau banyak pelakon yg ditambah..
boleh pulak tak perasan ada Aaron Aziz, Lufya ngan Sharifah Sofea..

apa2 pun, kisah Natrah yang sebenarnya terlalu agung untuk dilakonkan semula..bagi sesiapa yang dah baca buku Natrah yang ditulis oleh Datin Seri Fatini akan tahu betapa kisah Natrah ini sebenarnya meninggalkan kesan mendalam dalam hati pembacanya..

apa2 pun, Erma dan Datin Seri Fatini sendiri mempunyai idea dan pandangan masing2..biarlah penonton dan pembaca menilainya sendiri..



Follow Me, I Follow U Back

Subscribe and Follow