recent posts

Tuesday, August 28, 2012

My Travel Planner


Ini cover travel planner aku waktu g korea dulu..
Time ni memang semangat sangat nak siapkan itinerary sebab almaklumlah 1st time travel sendiri.
Tapi banyak perkara yang perlu ditambahbaik dalam planner ni sebab waktu kat korea dulu rasa mcm tak cukup je maklumat yang aku letak. Agak menggelabah ayam la jugak kan bila cari tempat tak jumpa, so, untuk trip yang akan datang ni, insyaAllah I will put as much info as I can especially HALAL restaurant directory! he he he

Note : dulu edit cover ni pakai picnik, sekarang picnik dah takde


So, ni travel planner untuk ke Bangkok.  Still in the making.  Cover je baru siap pun.  Itinerary untuk day 1 almost done. Banyak lagi info yang perlu didapatkan. So, pelan-pelan kayuh, lambat tak lambat sangat dah ni. Baru dapat emel daripada AirAsia informed that tak touch down kat Suvarnabumi tapi kat Don Muang, dorang dah tukar flight route.  Tak kisahlah kan, janji sampai. Hotel dah booking and already paid the 15% deposit.  Hm hm hm what else?  
Nak sambung buat research, nanti bila dah banyak keje takut tak terbuat.

Tips :  Sekarang edit picture pakai PIXLR.COM, lagi mudah dan banyak effect...so naisss!

Monday, August 6, 2012

Syukur

Salam Nuzul Quran semua..
Hari ni Putrajaya tak cuti, so kena keje macam biasa..
Bagi yang bercuti tu, jangan lupa banyak2 baca Al-Quran..

Sebenarnya hari Jumaat lepas result final exam keluar.
hewhewhew
Perut memang kecut sangat pagi2 Jumaat tu.
Mulanya nak check pas Subuh, tapi leh terlupa plak password emel yang baru.
Kena tunggu masuk ofis dulu la baru leh tgk nampaknya.

Seriously waktu exam tu blur sangat.
Kuatkan semangat sebab ada paper yang berturut-turut.
Paper law rasa cam dah nak give up dah aritu, sebabnya macam susah sgt nk hafal kes2 tu. (mungkin sbb kurang makan kismis kot)
Memang dah tanya membe dah cmne kalau nk amek MC..huk3
tapi kawan aku sume baik2 belaka..
Bagi nasihat dan semangat kat aku..
Akhirnya dengan berat kaki, aku melangkah jugak masuk ke dalam dewan exam.
Jadi bleh dapat bayangkan la mcm mana cuaknya aku bila nk check result.
Aku doa aku lulus je la sume tu kan. Yang penting LULUS.

Bila cakap pasal yang penting LULUS, mesti korang ingat aku ni tak bermotivasi nk dapat A kan?
Hmmmm..
Bukan senang sebenarnya belajar dan bekerja dalam waktu yang sama ni.
Kena banyak berkorban masa, tenaga, wang ringgit dan zaman muda remaja. hehe
Bagi kami pelajar part time ni, memang susah sangat nak dapat A.
Mungkin sebab masa yang terhad membuatkan kami kurang masa untuk study dan prepare assignments utk carry mark.
Jadi, bila ada subjek yang dapat A tu, memang boleh buat lompat bintang 18 kali la kan..

So, balik pd tajuk asal..syukur..
Syukur sebab dalam banyak2 sem degree ni, sem ni result yang paling tinggi aku penah dapat..
Sebab apa? mungkin sebab tak banyak gangguan..huhuhu
Mungkin jiwa dan raga sepenuhnya ada pada study..
Kalau tak dulu sempat main-main chenta monyet la, itu la ini la..
Alhamdulillah, dalam pada mcm tak leh jawab tu, aku lulus dengan jayanya..

To all my PLK friends, jumpa lagi kite di sem yang depan ye..:)



p/s : Walaupun sambil study sambil tengok Ammar dalam DDK, tetap dapat results yang OK..Mungkinkah dia sumber inspirasiku? hahahaha..



Follow Me, I Follow U Back

Subscribe and Follow