recent posts

Tuesday, November 30, 2010

LANGKAWI-PADANG BESAR-PEKAN RABU-PENAT

saya sudah pulang!!

percutian yang sangat memenatkan..
rasanya bukan percutian kot tapi per'shopping'an..
sebab semua tempat yang ktorg pergi sumenye tmpat shopping..best2!

rasenya mamalah orang yang paling happy..
dah lama dia tak meng'shopping'kan diri..
tapi aku sebenarnya sangat penat!!

sebab:

pertama : duduk seat bas paling belakang sekali..walaupun luas utk letak barang dan duduk bersila, tapi seat bergerak2 dan ada part yg berhaba..cian adik jugak..lenkali kite g nek flight ye!

kedua : banyak barang wooo..sakit2 jari jemari aku yg mulus ni kena angkat beg2 yang berat, sebenarnya babahnya beg lagi berat..hee..kesian sume, tp best sesekali dapat outing ngan family shopping sakan kan?

ketiga : lambat sampai..pagi tadi sampai juasseh jam 5 pagi, masukkan barang dalam kereta, balik umah, keluarkan barang tup2 dah kul 5.30..so, aku pun bergegas mandi dan memakai baju kurung..kul 8 aku sampai putrajaya..giler ah! seb baik tak tersengguk time drive tadi..

tapi yang best bila tak cukup duit call je, pastu tgk2 akaun dah bertambah..heeeeee...part ni paling best..kih3..

dah lama tak naik bas sebenarnya, tapi syiok jugak..tapi lenkali g langkawi nek flight je la kan..murah pun murah..sama je kot regenya..nk save dok umah makcik..hee..sempat jugak jumpe makcik yg sangat baik hati tu..

oklah..itu aje yg sempat dirakamkan sepanjang ke Langkawi, Padang Besar dan Pekan Rabu..saya ada sedikit cekelat kalau ada sesapa mau..limited..sape cepat die dapat..heee..=)

Friday, November 26, 2010

OK OW~ SHE'S COMING BACK!!

ingatkan dah tak wujud lagi dah..tapi ada lagi rupanya..hik3
geli hati, rasa nak gelak tergolek2 pun ade..

tak sangka minat jugak baca blog aku yang tak seberapa ni kan..
well, this is public area, i dun mind pun..

nak baca, silakan..
nak komen, silakan..
nak terasa, silakan..

kalau difikir-fikirkan balik, apa ek yang tak puas hati sangat dengan aku..
dok cari aku je, malu la sikit kawan..
aku rasa macam takde kaitan langsung dengan ko..
tapi ko pulak hegeh2 datang kat aku..

rasa kasihan yang amat menebal di jiwa..
tapi apakan daya, masih wujud lagi orang sebegini rupanya..
tak tau nak bagi nasihat apa dah..
aku bukan jenis orang yang suka carik gaduh pun..
tapi kalau orang tu dah mulakan, why not kan give a try..

malas la nak cakap dengar orang yang pelik bin ajaib ni..
baik aku kemas2 meja nak balik da sebab malam ni nak sambung pergi bercuti!!
dok semak otak je layan orang camtu..=)

SHOUT OUT!!

hehe..saya dah ada shout box kat tepi sebelah kanan tu..
klu singgah2 tu shout la ape2..
maybe nak letak url blog korang pun sgt dialu2kan..
so that saya leh singgah2, komen2 kan..

jangan malu jangan segan..
klu saya ada masa sy leh reply..

tQ u'ols!

Thursday, November 25, 2010

JEPANG OH JEPANG

nak dijadikan cerita, tiba2 ada satu call sesat daripada orang Jepun mana entah..orang tu ckp dengan operator ofis aku, budak tu cuak tak tahu ape benda yang disebut orang jepun tu, lalu mempass kan la line tepon tu kat aku..

sebenarnya simple je kot yang dia nak tahu, nak laman web MOF, tapi dia punya cakap berbelit, sambil tahan2 napas tu yang takleh blah..

PA : yes sir, what can i do for you?

JEPUN : www.mof.gov.my? yes no?

PA : you want mof web address?

JEPUN : mof..yes..ministry of foreign affairs? (slang sebenar, " ministi op parin afair")

PA : (ape yang ko nak sebenarnye ni?) do you want Ministry of Finance web address or Ministry of Foreign Affairs? which one sir? i give you both ok? (malas nak layan dah)

dan aku pun terus la mengeja macam orang baru belajar membaca kat orang Jepun tu kan..pastu dia nak no.faks la bagai..aku search je kat internet aku bagi..pastu ada hati lagi tu...

JEPUN : wat co nem? i wan to know..i want to thank you..

PA : izyan, sir... I.Z.Y.A.N (time ni rasa cam nak menipu tapi kesian)

JEPUN : ijan? ijyan?

PA : IZYAN!

JEPUN : okay2..tenkiyu, ijan..

penat woo layan orang Jepun..tak faham langsung English..kena cakap satu2, kena eja satu2..ada lagi yang dia nak cakap, ntah apa2 bahasa aku pun tak faham..tapi bila dah start merepek2, aku letak je tepon..kejamke? heee...daripada aku melayan dia, baik aku g hantar cikPUAN bos pulang ke rumah..

tapi kalau korang jadi aku, mesti korang lagi tension kot..rase cam nak cakap bahasa kucing je ikutkan..huhu..

Wednesday, November 24, 2010

MISI DIET START NOW!!


baru lepas jumpa dietician..bila dah berpenyakit ni memang selalu la nak kena mengadap muke nurse, doc, dietician, pharmacist dan sebagainya kan..pendek kata, hospital putrajaya tu dah jadi rumah kedua dah..

so, kene diet sket, sebab kolesterol agak tinggi untuk orang yang berpenyakit seperti aku..best gak jumpa dietician, barulah tahu makanan apa yang bagus dan tak bagus..puan tu suruh aku turunkan tahap kolesterol dengan memakan makanan yang sihat..tapi yang paling tak suka kena paksa minum susu tepung..hurm...muntah ijau la pas ni..

so, sekarang ni kena makan makanan yang hi-fibre, contohnya : biskut hi-fibre Jacob's (td puan tu jd duta Jacob, dok promote suh makan biskut tu), sayuran kekacang (kacang panjang ke, kacang bunces ke, kacang botol ke) tak kisah sebab sayuran jenis ni ada fiber yang bagus untuk kurangkan kolesterol, aku tak de masalah kot sbb memang suke sayur kacang, lagi kena makan OAT la, ubat yang paling sesuai untuk kolesterol, walaupun tekak kembang kuncup makan oat ni, kena gak telan, sebab 3 bulan lagi kena jumpa balik dietician tu..pagi2 rather than makan mihun, nasi lemak, nasi goreng kena makan roti wholemeal ataupun musli pun enak jugak..kena penuhkan drawer ofis dengan bijirin, musli mahal tapi best, nak tak nak kena jugak beli, untuk diri sendiri jugak..hurm..kena g shopping ni..=))

kene exercise tu semestinya tapi aku malas giler kot! kunun semalam nk g jogging tapi hampeh, dok bersorak tengok hoki lupa nak g jogging..pastu malam ade hati nak gi gym, last2 bantai tengok cite asmara, takde maknenya kan..

YAYAN, semangat la sikit!

dengan lafaz bismillah saya merasmikan
"misi kurus dan kurang kolesterol" bermula!!! kawan2, keluarga tercinta dan cinta hati saya, tlg support saya ye~hiiii..babab je klu tak dgr kata...

yeeeeeeeeaaahaaaaaaaaaaaa!!!!!!!

Monday, November 22, 2010

AMOUR DE LA FRANCE

paris..saya hampir ke situ..hampir bukan bererti dekat tetapi nyaris..kalau saya korbankan duit simpanan tabung haji yang saya dah simpan sejak mula bekerja dulu, semata-mata memenuhi impian saya ke situ, mungkin sekarang saya sedang sibuk mencari baju panas..tapi saya tak sesanggup itu..
pelawaan bos mengajak saya ke Paris difikirkan semula..kenapa perkara ni terjadi sekarang? bukan tahun depan?kalau tak, mesti saya dapat menjejakkan kaki saya ke Paris..airasia pulak, kenapa sekarang wujudkan penerbangan ke Paris? kenapa bukan dari dulu? kalau daripada awal dulu, mesti saya dah booking tiket awal-awal lagi! mungkin juga tidak perlukan pelawaan bos..tau tak kalau naik MAS saya kena korbankan dua bulan gaji saya??abes tu nanti saya nak makan apa?duit kete nak bayar pakai apa??bengong kepala sekejap bila tengok iklan airasia hari ini..

nak tengok?klik kat sini..

http://www.airasia.com/my/en/promotion/rr330211.html

semuanya hanya tinggal angan-angan..bos akan berlepas ke Paris minggu depan..saya tinggal di Malaysia, tapi tak apa, saya gantikan percutian itu ke Langkawi..

Langkawi best ape??!!

paris...eleh, macam best sangat!
uwaaaa...sedeynye takpat g Paris!!

Monday, November 15, 2010

PANGKOR, HERE WE COME!

my 2nd trip to Pangkor with my beloved fwens..

luv u guys!!

a short trip which i enjoy a lot, wlupun dgn benjol di kepala, lebam di kaki..sweet memories before 2010 melabuhkan tirainya..
perjalanan kami bermula di Kajang seawal jam 7.00 pagi..(kununnye) tp kul 7 pagi tu, aku still tak sempat siapkan nasi goreng ikan masin untuk bekal ke sana..bangun pukul 5 pagi, masak nasi and prepare sandwich.. sediakan bhn2 utk buat nasi goreng sbb kul 7 kedai kt tepi umah aku baru bukak untuk aku beli sayur (sayur tak smpat beli), kul 7, setelah aku berlari2 anak ke kedai berdekatan, tgh potong sayur, cik tiha & enchek wan pun sampai..tak pasal2 cik tiha kena tolong masak nasi goreng..hik3..sorry geng..

tgh2 masak, rombongan cik kiah sampai..hehe..yan+ucent+adek izzat..yan pun kena tlg kacau nasi goreng sbb cik yayan nak bersiap2..dah siap packing segala mcm makanan, penuhkan boot gaga dengan barang2..kami pun bergerak menuju ke umah pak incik lagi sorang..wlupun percutian kali ini sgt sekejap, tapi sangat menggembirakan pun! (ala2 johan..heee)
naik van teksi yang sgt syiok..pakcik cool!!
puas sgt round satu pulau naik motor, pastu mlm makan ikan bakar, mandi swimming pool, pagi2 pergi snorkelling, nek bot yang menggerikan itu..hehe..ape2 pun tetap best!!
Ian, Teha, Wan, Ucent, Yuyu & Izzat..thanx sbb menjayakan trip kali ini..
hope will be next time for us..=)

Wednesday, November 10, 2010

SUNGKYUNKWAN SCANDAL

demam korea sudah bermula tika berakhirnya musim peperiksaan..~weee

mcm biasa, stok2 video cerita korea aku mintak je kt osmet aku, aji..
die memang sgt komited dlm pengdownloadan cite korea ni..tqsm aji!!

drama terbaru yg aku ni bertajuk "sungkungwan"..susah benar nak sebut..
so, supaya senang aku cite aku ckp sungkungwan je..

aritu dah tgk kat kbs daripada episod 4 sampai 8..so, aku start balik tgk..
tak kira masa aku tgk..

mlm tadi walaupun lepas penat2 seharian kerja+servis kete kt segambut+shopping kt OU+shopping kt Giant+makan ikan bakar kt belakang istana+shopping kat downtown cheras aku sempat lagik tengok satu episod..sudahnye kul 1 pagi jugak aku tido...betapa addictednya aku..ha ha..

malam ni nak sambung lagi tengok walaupun esok kena bangun awal pagi untuk masak breakfast untuk ke Pangkor!! yeay..

Monday, November 8, 2010

PENCURIK JAHAT


macam2 betol dugaan skang ni..

hati pun asyik tak sedap je..

tension tapi everything under control..

yang penting saya makan ubat..

at least tak teruk sangat kan..



buat kali kedua dalam hidup..

rumah kena pecah masuk..

klu last time, aku pindah rumah..

kali ni kena pindah jugak ke??



walaupun kerugian tak besar..

tapi rasa dah tak secure..

dan rasa memang sangat tak best..

rasa takut, cemas dan macam2 lagi..



dahla tu, selang dua hari..

motor abg usop sebelah umah plak kene curi..

jahatlah kamu2 pencurik!!

kalau saya jumpe kamu, saya ikat kat pokok, letak kerengga!


RIP to my pencil case, matrix card, sport shoes pink....!
i will always remember u'ols guys...




Follow Me, I Follow U Back

Subscribe and Follow