recent posts

Friday, July 23, 2010

The Voice Within by Christina Aguilera


Young girl don’t cry
I’ll be right here when your world starts to fall
Young girl it’s alright
Your tears will dry, you’ll soon be free to fly

When you’re safe inside your room you tend to dream
Of a place where nothing’s harder than it seems
No one ever wants or bothers to explain
Of the heartache life can bring and what it means

Chorus:
When there’s no one else, look inside yourself
Like your oldest friend just trust the voice within
Then you’ll find the strength that will guide your way
You’ll learn to begin to trust the voice within

Young girl don’t hide
You’ll never change if you just run away
Young girl just hold tight
Soon you’re gonna see your brighter day

Now in a world where innocence is quickly claimed
It’s so hard to stand your ground when you’re so afraid
No one reaches out a hand for you to hold
When you look outside look inside to your soul

Chorus

Life is a journey
It can take you anywhere you choose to go
As long as you’re learning
You’ll find all you’ll ever need to know
(be strong)
You’ll break it
(hold on)
You’ll make it
Just don’t forsake it because
No one can tell you what you can’t do
No one can stop you, you know that I’m talking to you

Chorus

Young girl don’t cry I’ll be right here when your world starts to fall

You're Still The One by Shania Twain


(When I first saw you, I saw love.
And the first time you touched me, I felt love.
And after all this time, you're still the one I love.)

Looks like we made it
Look how far we've come my baby
We mighta took the long way
We knew we'd get there someday

Bridge:
They said, "I bet they'll never make it"
But just look at us holding on
We're still together
still going strong

Chorus:
(You're still the one)
You're still the one I run to
The one that I belong to
You're the one I want for life
(You're still the one)
You're still the one that I love
The only one I dream of
You're still the one I kiss good night

Ain't nothin' better
We beat the odds together
I'm glad we didn't listen

Look at what we would be missin'
(Bridge)
(Chorus)
(Chorus)

I'm so glad we made it
Look how far we've come my baby

Ahli Syurga dan Neraka..

Ihsan drp Blog Adik saya....=)



alkisah nak dijadikan cerita.. pada suatu hari ahli syurga sedang duduk bersenang lenang, sedang mereka duduk bersembang mereka teringin untuk menziarah ahli neraka. mereka pun mengusulkan idea tadi dan berbincang sesama mereka. berkat perbincangan itu, mereka mengambil keputusan untuk membina sebuah jambatan dari syurga ke neraka dengan bantuan ahli neraka. cadangan tersebut kemudiannya diusul kepada ahli neraka.

ahli syurga: wahai ahli neraka, kitaorang cadang nak bina jambatan dari syurga ke neraka untuk melawat kauorang! kitaorang bina separuh, kauorang bina separuh. macamana?
ahli neraka: oh ok tadakhal!
ahli syurga dan ahli neraka pun memulakan kerja-kerja pembinaan berdasarkan pelan kerja masing-masing.genap 1 bulan kemudian...

ahli neraka: wahai ahli syurga, kitaorang sudah siap bahagian kitaorang! kauorang macamana?

ahli syurga: duh... laju gila, kitaorang baru piling! itu pun baru siap separuh.

ahli neraka: duh... bapak lembap...

ahli syurga: mau idaknya kauorang siap cepat! sana kontraktor, engineer, arkitek, projek manager bersepah! sini ustaz ada lah! :)
renung2kan dan selamat beramal~

Wednesday, July 21, 2010

c0me back t0 me..

..QUOTEofTHEday..
MySpace

If You Really Love Something Set It Free...
If It Comes Back It's Yours, If Not, It Wasn't Meant To Be
betul ke? boleh caya ke? hmm..dulu, kerana terlalu sayang saya lepaskan dia pergi..kerana pada waktu itu, saya rasa kebahagiaan yang dia inginkan bukanlah bersama dengan saya..saya fikir, saya hanyalah pendatang yang mengisi ruang-ruang kosong dalam hidup dia sahaja, jadi biarlah dia pergi kepada insan yang dia benar-benar sayangi..ye, saya pernah sengsara seperti itu..hanya Allah yang tahu perasaan dan jiwa saya ketika itu..
dan kini..dia datang kembali..mungkinkah ini yang dinamakan jodoh? tapi saya tidak mengharap seperti mana yang dulu..sedikitpun saya tidak akan menjadi seperti dulu..saya tidak mahu disakiti lagi..terima kasih Allah kerana menjadikan saya kuat..dulu saya tidak kuat seperti ini..dulu saya selalu menangis, dan kini airmata saya sudah kering barangkali..cuma saat dan ketika ini, saya ingin menghargai detik-detik bahagia dalam hidup saya kerana saya tidak tahu bila kebahagiaan itu akan diragut seperti waktu dulu..

Thursday, July 15, 2010

y0u're s0 patHetic!!!

hm..mcm2 jenis orang yg aku jmpe lately ni..lawak sangat..
MySpace

i think i have right to say this to my blog..becoz she was so annoying and pathetic..do i really hurt she that much?~ well, i dun have the answer..bcoz i dun really know her..!

the reason why she came to me also i dun have the answer, maybe we can ask her if she want to..please la young lady, be professional and mind our own business..do u get it? or tak paham bahasa inggeris??

really sorry for u la..sendiri nk sakitkan hati orang, tp sendiri yg sakit hati..pls don't do that again or else u will get hurt more than this..MySpacepls watch out what are you saying to others esp to elders..i'm not sure what is your age, but from your word i really can say that u are just a small kid, talking about rubbish and never think before u talk..pls la, be matured..

i dun mind if u ask me for help with a polite way..i really dun mind at all..but u word really cerminkan your peribadi, if i'm not mistaken la..mmg perangai cenggitu ek? pity you..

okay, so, what's your point actually, i really dun get it...you want ur money or you want me to stay away from him? jelas yg nmpak byknye pasal me and him..what's wrong with u? ko gf die ke? or penah ke mengaku jadi gf die? gotcha! hm...what kind of woman u are, obviously..no need to talk about me and him again eh..nothing to do with you la..suka hati aku la nk sayang or nak BERSAMA MySpacewith sape2 yg aku nak, orang lain tak pernah nak masuk cmpur, kau nak sibuk watpe..


weh, meh sini nk habaq mai..kalau dalam game pun berlawan one by one kan..takde pun game badminton tu players tgh main, mak abah dorang datang tlg kan? so, my point is, kalau ko ade problem dengan dia, u settle up with him cukup..no need to libatkan AKU, or family dia..its just about you and him..

persoalannnye sekarang, aku ade kacau hidup kau ke?
nope! i dun think so~

SO PLEASE STAY AWAY FROM ME..
MySpace

once u disturb my life, you must be prepared with what's will become next..watch out!MySpace

Tuesday, July 13, 2010

CHERATING - Drama Sebabak

at last, dapat gak pergi bercuti setelah sekian lama plan..heee..

tQ m0m0t, gEE, m0ksu N Ila for the greatest escape..

trip kali ni bermula dan berakhir dengan drama telenovela..hik3..tp syeronok!


CHERATING - Drama Sebabak
lokasi : rumah cikYaYan


Jumaat - 9 Julai 2010yayan : mama, nnt tlg ckp kt babah ayan nk pinjam kete g cherating esok ye..heee
(time ni babah da tido, tak smpat nk mintak)


Sabtu - 10 Julai 2010
bangun2 tido je, terus carik mama, dah la time ni takde letrik, hampeh tol TNB, dah kol byk kali pun tak dibetulkan lagi...
yayan : mama....babah bagi tak?
mama : abah ko kato dio tak biaso bawak keto manual, tak tau la, ko poie tanyo abah ko camno..
yayan : babah.....babah tak reti dah ke bawak kete manual?babah : abah dah lamo tak bawak, comeh lak ghaso eh..
(isk3..time ni air mata dah bertakung)

pegi dapur duduk kat mama yg tgh minum air dalam gelap..
yayan : mama, ayan nak beli kereta sendiri la kalau cmni...(pandang tempat lain, air mata dah menitis2)
mama : boli la..keto kancil tu jualkan pun takpo..
yayan : ayan sayang kete kancil tu, takpe la, beli je la kete baru, kete kancil tu nnt nk bagi kat adik..dia tahun depan dah 17 tahun..
(pegi duduk kt sofa depan, sambil msg along, tp hampeh tak dijawab eh, mesti dia malas nk layan)heee...
pegi balik dalam bilik, tarik selimut, tido balik..msg momot kata tak dapat kete..uwaaaaaaa...

tak sampai sepuluh minit kemudian aku keluar bilik, pergi check kereta kancil..nekad dah nak bawak kete kancil je pegi..check minyak itam, lap2 sket bagi kilat..
dah siap lap kereta, pegi mandi, kejut ila..then siap2..
tengah siap2.....

mama : yan, abah ko kato bawak la keto eh tu..dio ingat ko poie berduo tadi..klu poie beghompek bawak la keto eh tu..
yayan : takpe la mama, bawak kancil je..(nada2 cm dah merajuk, tp dlm ati ada taman)
mama : taknak sarapan dulu ke?
yayan : taknak la..

tp last2 sarapan jugak sebab mama dah tinggalkan pulut kuning yg dia buat utk anak dia yg sorang ni..tak patut la kan..isk3..lebiu mama..

kat meja makan...
babah : ko nk poie serting buek apo?
yayan : mane de nk g serting, orang nk pergi cherating la babah..
mama : apo la abah ko ni, CHE..RA..TING, poie tido sano satu malam, pagi esok balik, hah JOLEH?!
yayan : abah ingat korang nak poie serting..pakai la keto tu..jap laie abah tgk an minyak itam..(Yeay..abah salah fhm rupenya, patut la die pening agak eh, nk pergi serting sampai nak pinjam keto dio buek apo kan..hee...)
dengan hati berbunga riang, saya pun memasukkan barang2 ke dalam abanja babah sy...tQ babah..time salam babah, ckp kt die tQ babah..dlm ati..lebiu so much la!~

akhirnye, misi mendapatkan abanja berjaya, wlupun last2 minit...tQ babah n mama for the abanja..tQ cici for the dslr..luv u all....=)

Let's the pics tell us story...
















Follow Me, I Follow U Back

Subscribe and Follow