recent posts

Tuesday, September 27, 2011

rase mcm nk study kat HARVARD atau OXFORD

sesungguhnya saya sgt jealous!!
benci, tak suke perasaan itu..
sy jealous tp sy tak dengki ok..
deep inside my heart, i really adore u guys!
kenapa dulu sy tak dpt straight A's SPM???
kalau tak, mesti dapat g belajar kat oversea kan?
kt harvard ataupun oxford..
ini, degree pun terkial2 lagi..
kelas pun malas nk pergi..
semangat la sikit yayan!!!!
kata nk smbung study kt oversea konon!!
so sekarang, kena study smart la, nk dpt dean list...!!!
pastu nak smbung ambil master kat sana..
MBA ke? winkwink!

Thursday, September 15, 2011

TARIK NAFAS DALAM-DALAM

dapat satu sms.
panjang.
baca.
bertenang.
jalan-jalan sikit.
ambil nafas dalam2.
balas.

first of all, terima kasih kepada penghantar sms.
rasanya kali ni masuk kali kedua dalam situasi seperti ini.
jangan gelabah. istighfar banyak2.
sepatutnya pengalaman itu mengajar kita.
jangan bertindak melulu.
masa.ya, dia perlukan masa.
begitu juga aku.
jadi, apa yang terbaik sekarang, hargai masa ini.
tolong jangan emosi.
biarlah berapa lama sekalipun masa yang diinginkan.
tolong jangan fikirkan juga.

izyan,
awak ada keluarga yang masih sayang kat awak.
ada kawan2 yang sayang kat awak.
awak masih ada yang di atas sana.
dalam keadaan seperti ini, banyakkan solat.
bukan meratap atau meraung.
airmata awak tu simpan sahajalah untuk Allah.
hanya Dia yang berhak ke atas air mata itu.

izyan,
setiap yang terjadi ada hikmahnya.
dan untuk orang yang bersabar, lagi besar hikmahnya.
awak diuji untuk apa?
untuk awak muhasabah diri semula.
awak sudah cukup sempurnakah?
awak sudah cukup bersediakah?
jangan fikirkan tentang orang lain.
pedulikan kata-kata orang lain.
hanya awak yang tahu jawapannya.

izyan,
bertaubatlah Izyan.
kerana kamu hampir lupa pada yang Esa.
mungkin Allah masih sayang pada awak.
dan memberi masa ini untuk awak kembali padaNya.

untuk si penghantar sms,
terima kasih.
kerana,
selama ini tahan dengan ragam saya.
selalu ada semasa saya perlukan.
memberi tanpa minta balasan.
sabar dengan saya.
maaf.
kerana,
saya selalu tamak.
saya anggap awak milik saya seorang.
tak hiraukan perasaan awak.
emosi tak kira masa.
jadi,
saya juga perlukan masa.
untuk memikirkan tentang semua ini.
saya akan cuba sebaiknya.

semoga kita dapat menerima ketentuan takdir ke atas diri kita.
dan andai kata takdir tidak menyebelahi kita,
pasti ada hikmah di sebalik semua ini.

kawan2 sekalian,
doakanlah yang terbaik untuk kami.
terima kasih juga kerana ada disisi saya dalam keadaan ini.


nota kaki: malam ni g tanjung malim rumah along, kasyful, naufal dan zhariff, tunggu aunty ye...mish u all my kidz!!

Wednesday, September 14, 2011

sesi luahan perasaan

dua tiga minggu ni stress makin menjadi-jadi pulak. nak buat ape pun rasa tak seronok. kepala pulak macam yang difikirkan. mula2 rasa eksaited, hepi tapi tetibe rasa cam malas, merajuk, jauh hati dan sewaktu dengannya. penat fikir, "jadi ke tak ni?" "serius ke tak?" "dah bincang betul2 belum?" dan bila dah kronik sikit "sayang lagi ke tak ni?!!!"....kadang2 fikir aku je pulak yang beria-ia sedangkan pihak sebelah sana tu macam nak tak nak je. (kalau tak nak takpe, cari orang lain yang nak) ini pulak ayat yang betul2 merajuk.

bila sampai feel rasa cam nak melalak, melalak la sorang2. kat umah tu bukan ada orang lain pun yg dengar.(itulah sebab rasa best dok sorang) tapi tula, cam tak matured je kan. bukan ape, kadang2 tu, dengan menangis tu je yg dapat hilangkan berat kat kepala ni. sebab bila pendam lama2, takut nanti sekali keluar, kot sampai masuk spital.Nauzubillah, mintak jauhkan la stress smpai begitu sekali.

makin hari makin kecik ati aku agaknya. yang makan ati, makan. habis pulak ati aku sat lagi kang. tapi dah biasa dah (ayat orang merajuk lagi) stakat sakit sikit2 tu, leh forgive and forget lagi tu. kadang2 rasa macam dah takde tempat lagi dah nk luahkan sebab tu mengadu kat blog, pd yang sudi nk baca, bacalah, klu rasa menyampah or rimas, dipersilakan utk klik ikon 'close'. (iklan jap, sambung balik) kalau dulu, ada gak la skandal2 yang ingin mendengar, tp masing2 dah membawa haluan masing2. haaa..rindunya zaman skandal, ada gak yang nak nyanyikan lagu kat dalam telefon sebelum melelapkan mata (nakal kan aku?) tapi takpe, sebab semua tu skandal merangkap teman tapi mesra je, itu dulu, kini aku setia pada yang setia.

kadang-kadang aku fikir, mgkin ini semua balasan atas dosa aku kat orang2 yang pernah aku sakiti hatinya. kali ni aku kena double or triple. aku tau aku banyak buat silap kat sorang dua insan ni. harap-harap sangat kalian dapat maafkan aku. bukan niat ku utk menyakiti hati kalian~ uwaaa..sedih!!

bila hati jadi jahat, aku mula fikir yang bukan2, fikiran utk jangka masa pendek. rasa cam nak lari jauh2, nk jerit kuat2, nak nangis lama2. tapi perasaan tu sementara je. kadang2 mood aku cepat baik, kadang2 tak sampai 2 minit pun boleh berubah fikiran.

tapi tula, marah aku tak lama. kalau aku jerit2 marahkan seseorang tu pun, kejap je. lepas aku menangis, aku okey la. just nk luahkan je apa yg ada dalam hati. tapi orang itu lain, marahnya diam je, apa salah aku tak cakap. (mungkin banyak sangat). tapi takpe la kan, aku buat salah je dia nampak, salah dia? kadang2 rasa give up, tapi sebab sayang, cuba pertahankan.  sebelum ni, lagi teruk punya dugaan pun penah kami lalui, tapi alhamdulillah ikatan tu masih utuh. tapi apa pun dugaan yang mendatang selepas ni, aku akan tempuh dengan tabah. aku masih sayangkan perhubungan ni dan masih berharap agar berkekalan hingga ke akhirnya..dan aku doa agar, Allah bukakan pintu hatinya untuk memaafkan aku dengan ikhlas dan hubungan ini akan kembali seperti sedia kala. amin.

Follow Me, I Follow U Back

Subscribe and Follow