recent posts

Saturday, October 29, 2011

Love U Like A Sad Song

It's been said and done
Every sadness thought's been already sung
And I guess right now here's another one
So your melody will play on and on, with the best of 'em
You are egoistic, like a dream come alive, incredible
A centerfold miracle, lyrical
You've hurt my life again
And I want you to know baby

[Chorus]
I, I love you like a sad song, baby
I, I love you like a sad song, baby
I, I love you like a sad song, baby

And I keep hitting re-peat-peat-peat-peat-peat-peat

I, I love you like a sad song, baby
I, I love you like a sad song, baby
I, I love you like a sad song, baby

And I keep hitting re-peat-peat-peat-peat-peat-peat

[Verse 2]
Constantly, boy you played through my mind like a thunderstorm
There's no way to describe what you do to me
You just do to me, what you do
And it feels like I've been crazy
I've been set free
I am hypnotized by your destiny
You are magical, lyrical, beautiful
You are... And I want you to know baby

[Chorus]
I, I love you like a sad song, baby
I, I love you like a sad song, baby
I, I love you like a sad song, baby

And I keep hitting re-peat-peat-peat-peat-peat-peat

I, I love you like a sad song, baby
I, I love you like a sad song, baby
I, I love you like a sad song, baby

And I keep hitting re-peat-peat-peat-peat-peat-peat

[Bridge]
No one compares
You stand alone, to every record I own
Music to my heart that's what you are
A song that goes on and on

[Chorus]
I, I love you like a sad song, baby
I, I love you like a sad song, baby
I, I love you like a sad song, baby

And I keep hitting re-peat-peat-peat-peat-peat-peat

I, I love you like a sad song, baby
I, I love you like a sad song, baby
I, I love you like a sad song, baby

I love you...like a sad song...

Thursday, October 27, 2011

Kalau anda STRESS anda buat ape?


  1. Mandi lama-lama, lulur badan, shampoo rambut (ala2 salon), skrub muka pastu tido!

  2. Tengok cite korea, sampai terlentok2 dan tertido dengan sendirinya, laptop? esok pagi tutup. haha.

  3. Bangun pagi2, solat subuh, pastu pegi joging.

  4. Main game kat Mukabuku bukan bercinta!

  5. Makan aiskerim, lagi mahal aiskerim itu, lagi nikmat..

  6. Book tiket flight ke destinasi pilihan..wink3!

  7. Ambil wuduk, solat. Kalau time tu dah solat, wat solat sunat.

  8. Call/SMS kaum, ajak lepak.

  9. Kalau tengah keje, berenti buat keje jap, jalan2 kat opis, gossip! huhu.

  10. Drive kete laju2, tapi tidak merbahaya.hehe

  11. Rendam kaki dalam air panas, ambik feel.

  12. Main masak-masak.

  13. Berkemas, vakum, mop lantai, lap habuk, basuh baju, sental lantai toilet, sembur perfume satu rumah.

  14. Balik kampung atau hang out dengan family members, main with my nephews.

  15. Update blog, update status kat FB atau tweet. Yang tweet ni baru2 ni la.

  16. Ajak membe g karaoke!

  17. Blogwalking, baca blog yang best2.

  18. Gayut dalam telefon dengan kawan-kawan atau pun chat

  19. Tengok ikan gedik2 kat dalam bowl tu.

  20. Tenangkan hati dengan berzikir atau baca buku-buku agama, supaya aku lebih dekat denganNya.

Itu kalau aku stress, kalau korang stress korang buat ape? Share la kat sini, kalau aku stress aku leh try cara korang lak! heee..



Tuesday, October 18, 2011

10 things to do before I die

Sounds like macam dah nak mati je kan tapi bak kata hamka, "semua orang akan jadi mayat, anda tidak mampu mengubahnya". nampak macam kelakar kan? tapi itulah hakikatnya.  Ini juga gara-gara menonton cite Scent Of A Woman, yayan pun nak ada bucket list jugak..

so, sebelum aku mati, ada beberapa perkara yang aku nak buat. here we go..

10 THINGS TO DO BEFORE I DIE
1.  Sebagai seorang Muslim, sudah tentulah aku nak mendapat keredhaan Allah, dan taubat kepadaNya.
2.  Nak bahagiakan mama & babah dan kalau boleh nak tengok dorang senyum setiap hari.
3.  Kuruskan badan, kalau boleh nak capai berat bawah 50 kg.
4.  Nak pergi melancong kat tempat-tempat yang aku idamkan.
5.  Menziarah Baitullah dan menunaikan ibadah Haji dan Umrah.
6.  Nak kahwin, ada suami yang penyayang dan ada anak-anak, dan bahagia setiap hari.
7.  Spend time dengan my BFF dan buat macam-macam perkara yang gila!
8.  Bawak mama dan babah pergi melancong jauh-jauh, London ke, Australia ke, Rome ke.
9.  Minta ampun dan maaf pada orang yang aku dah lukakan hati mereka.
10.Hang out dengan my siblings, in laws, nephews.

Harap-harap aku mempunyai masa yang mencukupi untuk lakukan semua perkara ini. :)

Live your life!

Tuesday, October 11, 2011

to my EX...heee


one of my friends give me this poster to cheer me up.

Actually, I'm happy if I see my ex with somebody else because I know that we're not meant together. Deep inside my heart, wishing him to be happy with someone better than me..So, to my ex, please find someone better than me, or else I will regret it because losing you for someone who less fortunate.keh keh..just for fun!!


XOXOXO..

Thursday, October 6, 2011

Surah al-Baqarah : Ayat 285-286

“Rasul itu mempercayai apa yang diturunkan kepadanya daripada Tuhannya, begitu juga orang yang beriman. Semuanya percaya kepada Allah, malaikat-malaikatNya, kitab-kitabNya dan utusan-utusanNya (mereka mengatakan):kami tidak membeza-bezakan seseorang pun di antara utusan-utusan Tuhan itu. Dan mereka mengatakan: Kami dengar dan kami turut. Ampunilah kami wahai Tuhan kami dan kepada Engkaulah tempat kembali. Allah tidak membebani seseorang melainkan sesuai dengan kesanggupannya. Ia mendapat pahala daripada kebajikan yang diusahakannya dan mendapat seksa daripada kejahatan yang dikerjakannya. Mereka berdoa: Ya Tuhan kami, janganlah Engkau bebankan kepada kami beban yang berat sebagaimana Engkau bebankan orang sebelum kami. Ya Tuhan kami, janganlah Engkau pikulkan kepada kami apa yang tidak sanggup kami memikulnya. Maafkanlah kami, ampunilah kami, dan rahmatilah kami, Engkaulah penolong kami, tolonglah kami atas orang kafir.”



(Surah Al-Baqarah : 285-286 )


Keterangan dan Petua Beramal



1. Perlindungan daripada segala kejahatan
Abu Mas’ud al-Badri r.a. berkata bahawa Rasulullah s.a.w. telah bersabda yang bermaksud:
“Barangsiapa membaca dua ayat daripada akhir surah al-Baqarah, maka cukuplah baginya (daripada hal-hal yang membencikan. Dan menurut sebahagian pendapat, sama dengan bersembahyang.”
(Riwayat Bukhari & Muslim)

2. Dikabulkan permintaan
Ibn Abbas r.a. bercerita bahawa pada suatu ketika Jibril berada di sisi Nabi s.a.w., tiba-tiba terdengar suara daripada atas, maka ia mengangkat kepalanya dan berkata:
“Ini sebuah pintu di langit, pada hari ni dibuka dan turun seorang malaikat, memberi salam dan berkata: Bergembiralah dengan dua cahaya penerangan yang diberikan oleh Allah kepada-Mu dan belum pernah diberikan kepada seorang Nabi yang sebelum kamu, iaitu Fatihatul Kitab dan akhir surah al-Baqarah. Tiada engkau membaca satu huruf daripadanya, melainkan pasti permintaanmu diberi.”




Kalau ikutkan sebenarnya selalu kita baca ayat-ayat ni selepas solat dan selepas baca surah Yassin tapi selalunya main baca je tanpa tahu apa maksudnya. So, saya kongsikan apa yg saya baca dalam satu buku untuk kawan2 semua. Semoga dengan memahami ayat-ayat di atas, kita akan selalu mengingatiNya dan kembali ke jalanNya... Amin.

Follow Me, I Follow U Back

Subscribe and Follow