recent posts

Wednesday, April 27, 2011

kehidupan SEBENAR seorang gadis..





tajuk nak gempak je. tapi tak ade apa2 pun. aku tengah bosan.walaupun masih bertitle cik, tapi aku gadis yang sangat busy.tak tau la kalau dah kawen dah ada anak nanti macam mana kan.

tapi mungkin masa itu semuanya telah berubah.


kebusyan terlampau aku adalah disebabkan banyak perkara.untuk bulan ni dan bulan depan, aku busy berganda-ganda.mana taknya, sekarang tengah exam, for sure la bertan-tan buku yang nak kene baca.tambah pulak, akak aku akan berkahwin hujung bulan ni.dengan nak cari baju glemernya, baju dah ada, tudung lak nak kena cari.pening-pening. tengah sibuk nak buat semua benda tu, kete nak kena servis pulak.melayang duit aku.dah la baru je melayang gara-gara kete aku ditoreh, kena cat balik.dan lagi satu, panas lagi berita ni, kena saman la pulak sebab melebihi had laju yang ditetapkan.ate, abang pulis ni pun! sabo je la.duit melayang-layang pergi atas sebab yang tak sepatutnya. bengang kan?!sabo je la.bak kata P.Ramlee.... DUGAAN~



kembali cerita pasal kenduri, baju glemer, dan tudung lip lap lip lap.baju glemer tak jumpa, yang jumpe baju yg nmpak aku kurus dan gojes.itu yang penting. KURUS. haha. walaupun hakikatnya bagai menelan serpihan kaca..tudung? nak cari kunun2 cam tudung Dato' CT. nak ada liplap2. tapi susah betul nak jumpe.memang tak jumpa lagi ni. petang ni nak kene round lagi satu kota nak g cari.apa2 pun la, janji kaler matching.kang glemer je lebih tapi kaler dah macam bendera wat ape kan. habes jatuh saham den!


kasut? takyah ngada2. pakai je apa yang ada. sudahnya nanti selipar jepun jugak yang aku sarung. (sebenarnya nak, tapi duit tak cukup) uwaaaaaaaaa...

lagi? owh..semalam dah g IKEA. beli gelas yang mama nak. setel satu benda. esok nak kena amek comforter kat dobi. comforter lama2 kat umah kampung tu kena la kasi wangi sikit nanti ramai yang nak tido masa kenduri kan. banyak betul tanggungjawab gadis ini kan?

lagi? study? baru masuk chapter 2 Organizational Behavior. praktikal dah banyak, tapi teori tak tau. banyak gak yang nak kene study. aduss. malam ni kita jumpe ye buku. rasa bersalah betul pada kamu. nak tak nak, malam ni kena cover 5 chapter, malam esok lagi 5. go go power rangers!

lagi? kompem2 la aku busy tahap petala kelapan time kenduri nanti. pada encik buku, sila bersabar, pasti ada masa untuk kamu. untuk cici, selamat pengantin baru. ucap awal2 takut esok busy beno tak sempat nak bagi ucapan. hihi. untuk en.bambino, sila jawab pekse dengan bersungguh-sungguh, nanti lauk-pauk kenduri saya simpan baik2 untuk kamu. tak pun nanti saya masakkan lauk pengantin khas untuk kamu. berhati-hati di jalan raya juge nanti ye.






okeyla, masa untuk study. upssss. masa untuk kerja. daaaa!

Monday, April 25, 2011

birthday KAWANBAIK saya!



salam kawan2 semua!



hari ini birthday kawan baik saya! cikAZYAN..

disebabkan kekangan masa dan keter'busy'an kami sekarang,

tak smpat nk celebrate...hehe..sorry babe!



yan,


hepi birthday..

ko melangkah selangkah lebih tua daripada aku..

tapi walau ape pun, ko tetap gojes!

kesian birthday2 yang indah ni, ko berjauhan dengan kami..

demi sesuap nasi, so keje leklok..

ko la harapan bos ko..



tahun ni, ko ngan aku mmg agak sukar utk terima kenyataan..

ye la, semakin tahun, angka itu semakin bertambah..

bersama-samalah kita cuba menghadapinya ye..hehe


lepas setel sume ni,

kite g celebrate ek, lambat pun lambat la, janji ado, kan kan kan..



apa yg aku harap, ko sentiasa sihat sejahtera..

cukup makan pakai..

selalu hepi2, jgn stress2..

enjoy with ur age now before its too late..kih3




HAPPY BIRTHDAY!



love you!! huggssss! kisssesss!

Monday, April 18, 2011

I DO~

hehe..mood agak bercampur-baur pagi ni..tapi sebelum aku mengtensionkan diri dengan exam, i want to gembira2 dulu.. so, my"special" one has sent to me the "marry you" song by Bruno Mars..ho ho ho..u're proposing me or what?! haha..what ever~ (merujuk kpd last entri aritu) yg penting, i choose the best song to reply to you..ok nggak?? ni cam da kira main balas2 pantun la jugak, tapi dengan cara moden..hee...boley kan?

I do by Colbie Caillat..=)

It's always been about me myself and I If all relationships were nothing but a waste of time I never wanted to be anybody's other half I was happy to say that our love wouldn't last That was the only way I knew to that you You make we wanna say I do, I do, I do, do do do do do do doo Yeah, I do, I do, I do, do do do do do do doo Cause every time before we spend like Maybe yes and maybe no I can live without it, I can let it go Ooh, I did, I get myself into You make we wanna say I do, I do, I do, I do, I do, I do, Tell me is it only me Do you feel the same? You know me well enough to know that I'm not playing games I promise I won't turn around and I won't let you down You can trust and never feel it now Baby there's nothing, there's nothing we can't get through So can we say I do, I do, I do, do do do do do do doo Oh baby, I do, I do, I do, do do do do do do doo Cause every time before we spend like Maybe yes and maybe no I won't live without it, I won't let it go Wooh Can I get myself into You make we wanna say Me a family, a house a family Ooh, can we be a family? And when I'm old and sit next to you. And when we remember when we said I do, I do, I do, do do do do do do doo Oh baby, I do, I do, I do, do do do do do do doo Cause every time before we spend like Maybe yes and maybe no I won't live without it, I won't let it go Just look at what we got ourselves into You make we wanna say I do, I do, I do, I do, I do, I do, Love you

Tuesday, April 12, 2011

marry YOU!

hi guys!

happy tuesday..

someone has dedicated this song to me..



*blushing*


It's a beautiful night

We're looking for something dumb to do

Hey baby

I think I wanna marry you


Is it the look in your eyes

Or is it this dancing juice?

Who cares, baby

I think I wanna marry you


Don't say no, no, no, no, no

Just say yeah, yeah, yeah, yeah, yeah

And we'll go, go, go, go, go


If you're ready, like I'm ready


Don't say no, no, no, no, no

Just say yeah, yeah, yeah, yeah, yeah

And we'll go, go, go, go, go

If you're ready, like I'm ready

Just say I do

Tell me right now, baby

Tell me right now, baby, baby

thanx for the song..


and i think i just want to say yeah, yeah, yeah, yeah, yeah...


sayang, 당신을 사랑합니다 !!!

Friday, April 8, 2011

GAGAKU DIGORES!

gambar hiasan..

aku tak sanggup nak amek gmbr kete aku..it hurts..


untuk insan yg telah menggores kereta aku, hanya Allah dapat membalas perbuatanmu itu..aku hanya mampu bersabar dan cuba memperbaiki kerosakan yang ada.. memang kalau diikutkan hati, nak mencarut dan maki hamun takpun bagi pelempang laju2 je pada org yang dah buat perkara itu.. kalau setakat calarkan tu masih boleh dipertimbangkan..tapi kalau sampai menggores perkataan lucah sehingga aku terpaksa cat balik the whole boot kereta tu, itu adalah perbuatan yang zalim..kereta masih kat bengkel, tak tau la berapa kerugian yang aku terpaksa tanggung atas kezaliman seorang manusia.. ZALIM ialah meletakkan sesuatu bukan pada tempatnya dan itu adalah salah satu daripadanya..tapi selagi aku boleh bersabar, aku bersabar..ini mungkin dugaan daripada Allah.. mungkin hari ini hari kamu, esok lusa hari aku..

Follow Me, I Follow U Back

Subscribe and Follow