recent posts

Friday, April 30, 2010

.: ahadiat akashah :.

bgn di kala jam menunjukkan pukul 3 setengah pagi bukanlah perkara biasa buat aku, dan seumur hidup pun mmg jarang2 nk bangun time2 tu..tapi mlm tadi disebabkan paper ADS460, aku terjaga dari tido yang baru je masuk detik yang ketiga jam aku tido..tapi baca ape pun tak masuk, menggelupur jugak time jawab exam tadi..tapi, dalam pada itu, aku rasa bertuah pulak sebab bila aku terjaga dan tak leh nak study, aku pun beralih arah ke facebook..huhu..jangan marah ye..


MySpace

dan pukul 5.30 pagi tadi aku telah tertengok sesuatu yang sangat aku suka...credit to gee sbb post kat fb ko..hehe..dan ia adalah trailer filem LAGENDA BUDAK SETAN!!!..novel yang pernah aku baca suatu ketika dulu..and aku sangat harap cerita ini tidak menghampakan sebab aku sangat2 teringin nak tengok...here is the trailer...




MySpace sedih siot trailer die.... MySpace

aku masih ingat lagi bila aku start mengenali karya agung ni...time tu aku masih lagi di bangku sekolah rendah tapi aku dah mula berjinak-jinak dengan novel Ahadiat Akashah..seingat aku, aku start baca novel ahadiat akashah ni bila aku tengok Angah aku terkekek2 tergelak baca ada satu novel, time tu aku jadi tertanya-tanya la kan, ape yang ada dalam novel tu??lawak sangat ke?? dan selepas aku baca novel tu, barulah aku sedar yang ada sesuatu daripada penulis ni yang tak ada pada penulis lain..dan novel Ahadiat Akashah yang pertama aku baca itu adalah novel Joy..Cinderella, Lagenda Budak Setan, KL-London, Pilot-Cafe, Snow White, dan banyak lagi..sesungguhnya aku sangat rindukan karya2 ahadiat akashah...RINDU SANGAAAT...dalam yang banyak2 tu, ada lagi novel yang aku tak pernah baca, bukan sebab taknak tapi disebabkan aku masih sekolah rendah lagi time tu, mana la ada duit nak beli novel2 ni kan..selain Ahadiat Akashah, aku minat jugak pada karya Zuraidah Othman, seorang lagi penulis hebat yang aku minati...tp itu semua dulu...dah tak ada karya yang seperti ni sekarang, kalau ada pun semua stereotype je citenya..tapi ada satu! HLOVATE..yeah, die nye karya aku suke sebab fresh..
MySpace

oklah, cukup dulu setakat ni..aku nak p cari buku Lagenda Budak Setan..huhu..nak kena study balik novel tu..tp kan, masih ada jual lagi ke?? novel angah dulu dah hilang, tatau la mana perginye..mesti ada orang pinjam pastu tak pulangkan kan??

MySpace

kan dah kene marah..ha ha..k la babai...MySpace


Saturday, April 24, 2010

.: selamat hari lahir sahabatku :.

and this is dedicate to you...AZYANKHAIRIAH BT ALIAS..(nama ko ikut IC)hehe

"my buddy,my bestfriend,my roommate, my housemate, my sister"


25 April..
itulah tarikh hari lahir kawan baik aku..
kawan baik yang aku kenal semenjak semester 1 poli dulu..
buddy aku sehingga kini, dan insyaAllah untuk selamanya..
ko kawan aku sampai mati kan babe?..hihi

first day aku jumpa ko dulu, siyes aku tak ingat..ha ha
tp aku start nak baik ngan ko time kelas BI tak silap aku..
time tu kite kt blok yg dekat lab tu..
tgh tggu lecturer, ko dok mencangkung kat situ,asyik ckp ko nak tukar course..
ye la, course secretary ni tak seswai ngan jiwa ko sebab ko budak awam kan..hehe
tp time tu kitorang support ko, sebab kalau ko stay takut ko menderita ngan high heels and mekap kan..(walaupun sebenarnye time tu jiwa aku pun memberontak, cmne la bleh terjebak ngan dunia secretary ni, tak penah tepikir n terbayang pun nak jadi seorang secretary..huhu)
then, sejak daripada tu, kita mula jadi baik..
dah la nama pun sama..huhu
dan kita jugak ade bestfren yang sangat2 best..teha, zana and ain..

sem satu, ko mmg suke sangat datang lepak kat blok aku..
sampai dak2 blok aku pun kenal ko..huhu..

sem dua lak, kite mula duduk kat umah sewa,lorong 5 tmn poli..
tapi kita tak duduk sebilik..
sebab kita tak kesah duduk mane2 pun kan..
asalkan suma budak rumah pun happy..
kita jalan kaki g kelas sama2,
kongsi satu payung,
kaki melecet sampai berdarah2,
tapi kita tetap control cun..
balik daripada kelas, mesti singgah kat pebble beach..(btul ke nama kedai ni?)
beli plaster banyak2, sampai orang kedai tu pun pelik..

sem tiga kita dipisahkan sementara sebab praktikal..
siyes babe, rase cam patah sayap bila ko takde..

sem empat kita kembali duduk satu rumah..
kali ni kita jadi sangat2 rapat..
cam bese, kite berkorban lagi..
tak jugak duduk satu bilik..
aku dok bilik depan, ko duk bilik belakang..
sem last kite kat poli, ada banyak sangat dugaan..
sampai aku penah rasa nak berenti poli..
tapi sebab time tu ko sentiasa ada, aku jadi kuat balik..
aku tak tau ape rasenye kalau ko takde babe..
ingat lagi, kalau ko ada meeting kelab, aku tunggu ko kat kelas sebelah..
sampai sume dak kelab multimedia tu kenal aku..hehe..malu lak
kalau aku kena pegi makmal dsk, ko la yang temankan aku jugak..
kalau aku ada masalah ngan dak2 dsk, ko jugak yang menenangkan aku..
thanx babe..really appreciate it..
sem empat dulu, kita memang sangat banyak habiskan masa bersama..
itu tak termasuk sekali ngan aktiviti2 kita di luar..ha ha
sampai erni kata, yayan dah berubah..huk3..
aku tak pernah berubah kan babe? cuma jadi nakal sikit je..
time tu kita mmg tension sgt2 disebabkan poli, sebab tu cari ketenangan di luar..
really miss all those time...REALLY!!
dan aku paling ingat sekali camne aku meraung bila hari last kite kat pd..
seminggu gak aku asyik menangis je..
sangat2 sedih kan time tu..aku peluk ko macam kita takkan jumpe lagi plak..
ha ha...

tapi akhirnya kita disini..
takdir menyatukan kite semula..
happy yang teramat sangat bila dapat tau ko dapat offer yang sama cam aku..
walaupun time ni kite terpisah sket ngan zana,ain n teha..
sama2 mulakan idup kat negeri orang..
sama2 susah, sama2 senang kat cni..
sama2 duk umah yang kena masuk perompak..
sama2 dok behimpit kt dlm kete time pindah randah..
akhirnya kita duk umah yg sgt2 best kat taman ramal ros ni..

aku tatau cmne bile salah sorang drp kita kawen nnt babe..
tp yg pasti aku tak nak berjauhan ngan ko gak..
kite sewa umah dekat2 eh..takpun kite beli umah dekat2..
makan ati la laki kite kan..hehe

hm...
pjg dah merepek..
tp yg pastinya kan babe,
ko lah kawan aku dunia akhirat..
aku syg sgt2 kat ko..
thanx for everything..

babe,
happy birthday to you~
selamat hari lahir yang ke-23..
ko dah tua, ko takleh buat perangai cam dak2 kecik lagi..
haha..aku je bleh..;p
semoga dipanjangkan umur, dan dimurahkan rezeki..(ayat standard,klu takde cm tak lengkap birthday wishes)hehe..
aku sentiasa mengharapkan yang terbaik untuk ko babe..
you are really good in your own way..!

:: love u..saranghae..mahal na mahal kita..ich liebe dich..wo ai ni..te amo ::

so,sempena beday ko taun ni..inila ucapan yg mampu aku buat..hehe..pjg kan?!

p/s : kalau aku pegi dulu sebelum ko, jgn lupekan aku tau!..=)

Wednesday, April 21, 2010

penangan NESCAFE ittew..

akibat penangan Nescafe itu, aku still takleh lelapkan mata..HEBAT!
tapi encik selesema datang lagi..
"syuh2,encik selesema boleh pergi main jauh2 tak? Saya dah nak exam dah ni, saya tak perlukan kamu di sisi saya.."
hehe..

dah setel menjawab & menyemak jawapan untuk past year exam, so esok tnggal nak fokus pada soalan esei n ulangkaji sikit mana soalan yang salah tu..

tinggal lebih kurang 30 jam je lagi sebelum exam start..mintak2 sempatla aku cover semua topik esok..hubungan etnik ni banyak fakta yang nak kena ingat..semoga dipermudahkan sewaktu menjawab exam tu nanti..really need good pointer this sem..=)

esok ngan khamis aku cuti..cuti untuk persediaan n hari exam..hopefully segala urusan kat ofis berjalan lancar sewaktu ketiadaan saya esok n lusa..jangan la ada apa2 jadi lagi..penat suda~

hm..walaupun mata masih tak mengantuk, tapi saya harus tido..ini semua untuk mengekalkan awet muda..huk3..takde maknenye..esok mestilah nak bangun awal untuk sambung revision, esok malam nak relax dah kan..gud nyte u'ols..have a sweet dream..dun sleep with a broken heart..huhu..=)

Friday, April 16, 2010

mode :: sakit

tak penah rasa sakit yang cmni..
kalau demam selalu 2 hari je dah leh sembuh..
tp kali ni dah masuk hari keempat, tapi badan still lagi lemah..
time2 ni la baru rasa sedih..
sakit pening kena jaga sendiri..
kalau kat kampung, ada mama n babah..
nak g klinik pun dorang je yang hantar..
tak payah pegi sendiri..
kalau hidup sorang2 cmni,
dgn sakit2 pun kena drive sendiri g klinik..

nape leh demam teruk camni?
penat sangat ke?
badan dah takleh tahan ke?
sabarlah wahai badan...
tunggula sampai habis exam..
tinggal bbrapa hari je lagi..
satu apa pun tak study lagi..
assignment pun tak siap lagi..
nasib baik ade pair yg sangat2 memahami..
nurul n ima, thanx a lot..

hari ni ada kuiz..
tapi badan cm tak larat je nak pegi..
esok pun ada kelas..
puan, kalau tak dtg boleh tak?
tapi kalau tak dtg rugi la markah..
walaupun kalau dtg tatau la dpt jawab ke tak..*sigh*

kat opis ni pun byk keje..
masuk2 lepas 2 hari cuti, mcm2 benda tersedia depan mata..
ni pun aku curi2 masa..
sementara bos pegi perhimpunan bulanan..
nnt dia masuk ofis macam2 keje menanti..
kat sinilah dapat curahkan rasa..
nak menangis pun, menangis kat sini je la..

mintak2 esok dah sihat sikit..
nak pegi tgk baby kaklong..
nnt kalau sakit takleh dekat2 sgt dgn baby..
tapi batuk ngan selesema ni leh hilang sekejap2 ke?
nak makan ubat takleh, sbb kat ofis..
nnt ngantuk plak kan..
awak, tak sabar nak jumpa awak esok..
penat la sakit sorang2 cmni..

nape la time genting cmni leh sakit?
itulah, dugaan Allah tak siapa yang tahu kan..
ya Allah, kau berikanlah aku kesihatan yang baik..
dan permudahkan setiap urusanku..amin..

Monday, April 12, 2010

april sudah mari..

tetibe semangat nak blogging blek..
sebab yan n zana dah ada blog..meh ramai2 wat blog..leh kongsi2 citer..

berbalik pada topik kite..APRIL..
inilah bulan yg paling ditunggu2...bulan EXAM! aduh..
bulan ni rasenye sgt2 tough..
byk sgt assignment yg perlu disiapkan b4 mengadap paper final..
sem ni final aku 3 paper..

22hb ni paper Hubungan Etnik, 28hb paper Akaun & last skali paper Management 30hb..n then MERDEKA..tak sabar menunggu detik itu..

bulan April..
baru je masuk mggu kedua April, tp macam2 terjadi..
and smlm baru ade kekuatan utk mendeclare relationship ngan myKAL(tiru yan, die ada HAAR, aku ada KAL tp cm myKAD la plak ..huhu)
wlupun sebenarnye dah nak masuk 2 bulan aku ngan dia..
harap2 dia lah yang pertama dan yang terakhir..wlupun kat tgh2 tu ada orang lain..
jgn maraa ye syg..huk3

cepatla berakhir bulan 4, saya sudah penat..(@@,)\

Follow Me, I Follow U Back

Subscribe and Follow