recent posts

Tuesday, June 29, 2010

A-Team VS Knight&Day


Ahad lepas gi IKEA, pas shopping2 dan dalam pd kaki berdarah ada hati lagi nak g tengok wayang..heeee
time ni saya cm teringin nak tengok cite Knight and Day sebab bajet cite ni memang syok abes cm cite Mr.& Mrs. Smith. cite ni ok la jugak, tapi tak seperti yang diharapkan. Mungkin jugak sebab heroin dia tak sehebat Angelina Jolie kot. tp suke gak la tgk si Diaz tu cm gelabah2 ayam kan.. aksi banyak jugak tapi jalan cerita dia tak syok sgt..

so, ni poster cite Knight & Day..saya bagi *** untuk cite ni..=)




.:kNIGHT & dAY:.



VS



.: a-TEAM:.



A-Team...sungguh tidak ku sangka cerita ini SANGAT best..sebabnye, aku tak penah plak tgk gazet cite ni, tgk poster je..skali hambik kau, smpai laa ni dok teringat2 lagi watak2 dlm cite tu..rase nk tgk lagi sekali..=)

pada sape yg belum tgk, sila2kan..pasti anda tidak akan kecewa pabila keluar drp bioskop..cite ni mmg penuh dengan aksi, kebijaksanaan dan kesengalan juge...setiap watak ni mempunyai karakter yg sangat menarik..suke3...thanks kt u yg beria-ia ajak i g tgk muvee ni...

dan sudah semestinya untuk filem ni sy bagi *****

Thursday, June 24, 2010

closed door VS opened door

..QUOTEofTHEday..

MySpace

When one door closes, another opens; but we often look so long and so regretfully upon the closed door that we do not see the one that has opened for us."


i experienced this before..yup and it is so true..so, just wait and see what Allah tentukan untuk kita di depan sana..regret is good but not good if we don't take iktibar from that rite?..insyaAllah setiap yang terjadi pasti ada hikmah yang tersembunyi..

.: loveYOURlife :.

RAWATAN WAJAH SENDIRI LEBIH JIMAT

Ihsan daripada BERITA HARIAN 17 Jun 2010 - Ruangan Klassified








Bahan-Bahan Untuk Merawat Wajah :


  • Tomato

  • Tepung Ubi

  • Timun

  • Telur

  • Epal

  • Susu segar

  • Lobak Merah

  • Asam Jawa


Bagi mendapatkan kulit muka yang halus, ambil sebiji tomato masak dan kisar halus. Kemudian lumurkan pada muka kira-kira 20 minit. Setelah itu, bersihkan muka dengan air suam. Amalkan selalu. Buah tomato ini juga berfungsi untuk membersihkan kulit.



Asam Jawa juga banyak kegunaannya selain menyedapkan masakan anda. Bancuh sedikit asam jawa bersama sedikit air dan tepung ubi, kemudian kacau sehingga sebati. Pastikan bancuhan tidak terlalu cair. Setelah itu, pupurkan pada muka dan biarkan selama 15 minit sebelum dibilas dengan air bersih.

Untuk menegangkan kulit muka, ambilkan sedikit tepung ubi kayu dan timun tetapi sebelum itu timun hendaklah dihancurkan sehingga lumat. Kemudian campurkan kedua-dua bahan tadi dengan sedikir air. Pastikan bancuhan tidak terlalu cair. Setelah itu, sapuka ke muka dan biarkan ia kering. Kemudian basuh dengan air bersih.

Sebagai petua menghilangkan jerawat pula campurkan sedikir asam jawa dengan bedak sejuk. Atau tumbuk sedikir kulit kayu manis dan campurkan bersama dengan bedak sejuk. Lumurkan pada bahagian muka yang mengalami jerawat. Setelah beberapa ketika, bersihkan muka dengan air bersih. Amalkan selalu.

Mengelakkan kulit muka cepat berkedut bersihkan sebatang lobak merahdan kemudian parutkan lobak itu. Selepas itu, campurkan parutan lobak bersama sesudu tepung jagung dan sebiji kuning telur. Kacau hingga sebati dan oleskan pada wajah sekali sehari.

Tomato dan epal juga boleh digunakan untuk melicikan kulit. Caranya, parut tomata atau epal yang cukup masak, kemudian gosokkan perlahan-lahan pada wajah dan leher. Gelatin pada tomato boleh menghilangkan parut. Biarkan selama 20 minit dan selepas itu cuci dengan air suam.

Akhirnya susu segar selain bagus diminum juga bagus untuk mendapatkan kulit muka yang gebu dan licin, Tidak percaya silalah cuba sendiri. Ambil segelas susu segar, sapu pada muka dan gosok-gosok sehingga rata, melekit dan kering. Cuci dengan air suma dan lakukan dua kali seminggu.

Monday, June 21, 2010

angah kawen dan dot dot dot

angah sy sudah kawen! akhirnye..heee...i like...congrats angah on ur wedding..congrats abg muahmuah coz dpt angah..she's a wonderful eleh sis..hehe
angah, sy puji anda melambung, sudilah kiranya menghadiahi sy barang sehandbag dua untuk raya ni..kui3
wedding yg sangat happening, dengan tema 'purplelicious' sume orang pun purple..pelamin yg cantik, mekap yg cantik, kek 3 tingkat sponsored by kak zehan & kak dila yg superb..dan semua saudara mara yg membantu, atirah dan kakcik yg dah datang awal membantu tanpa jemu2..tenkiu kazen2 tersyg, mak2 n pak2 saudara...nnt wedding sy datang jugak tau~heee...
jelesh tgk orang kawen..bukan ape, sebab dah leh lega dah..dah melepasi satu tahap..sebab kenduri adalah sesuatu yg sangat memenatkan dan byk nk pakai duit....*sigh*
kawen..kawen..kawen..sume orang dah kawen..aku? maybe in 3 years yg akan mendatang ni..amin..hehee


angah+abg fizal & mama+babah

dan selepas angah kawen...mr.bambino sy demam teruk...tu la, sy dah rasa tak sedap ati, so, hp tu mmg standby je kt tepi telinga, dengan tido yg tidak bape nak lena juga..betul sangkaan hati saya there's sumthing wrong..kul 3 suku pagi, mr.bambino call ckp tak larat sgt, badan dah menggigil..sy pun dengan sepantas kilat, terus tukar baju ngan mencapai kunci kereta..waktu tu la baru terasa betapa jauhnya sg.ramal dalam nak pegi ke pandan indah..bawak keta laju2 pun rasa cam tak sampai2..sesampainya di sana, terus bawa ke hospital ampang..sah! mr.bambino demam..kesian dia, panas sgt badan die plus dengan sakit2 tulang, pinggang dsb..just like when sy demam aritu..and i know all the pain..sy mmg tak smpai hati, belikan dia roti sebab katanya tak selera nak makan.. i know that too.. waktu sy demam tu pun sy hanya mkn roti gardenia kosong plus air 100plus selama 2 hari..kebetulan bos sy cuti, so, sy berkesempatan nk keluar awal sket utk hantar food untuk dia time lunch, mkn 2 suap je, pastu dah tak selera, pity him..still panas lagi..hm..risau sgt..hati pun rase tak tenteram je nak tinggalkan dia dengan kesakitan tu..tgh2 drive nk balik ke ofis, kete sy kena langgar daripada belakang..sket je, tp shocked..alhamdulillah tak ada apa2.. aku pun gelabah ayam gak time tu, dgn tak mintak no.hp amoi tu, ngan no.plat kete dia pun aku tak tengok...ha ha..ape da! tp takpe, hari ni hari amoi, nnt2 hari sy...=)

so, sekarang ni bambino pun dah sihat, hati sy pun dah senang....jangan sakit2 lagi ye...=)

Monday, June 7, 2010

kebakaran kek kg eden..

aku penah baca cerita ni time kecik2 dulu, kat dalam majalah ujang, edisi bile, tak ingat dah. suke sgt, cuba utk carik balik tapi tak jmpe..last2 jumpe kat fb tiha..tenQ my dear..hehe..really miss those good old days...=)..enjoy!


Pagi tu pagi Senayan . Mak ngan abah den takdo kek ghumah . Gi motong gotah kek kobon gotah. Tingga den, uwan den ngan adik den yang umo lapan taun yo kek ghumah.
Tetibo yo dapo ghumah jighan den molotop!!!. Belango ngan kuali tohumban kek pintu paga. Uwan den yang tongah ngojoan kekabu tu, dek tergamang eh, biji kekabu di teghajang eh . Lobih sogonggam kekabu di kunyah eh. Den ngan uwan den bekoja nak nolong an jighan den. Umang aii, api nenek moyang bosa eh. Jangan kan nak nolong , dokek pun paneh . Tak ditolongkan jighan, kuk ditolongkan, awak lak moda . Den ngan adik den pun bertinggung lah kek pintu paga nunggu an api padam. Jighan den tah apo lah kabaan eh. Kok idup, ado lah. Tak lamo tu, jighan den pun balik. Ghupo eh dio gi bonda tengok anak eh tangkap ikan. Pueh den kobaan dapo eh tebaka, tak diapik eh . suko bona anak eh dapek ikan bosa. Polak nyawa den.
Yo tak yo, den pun balik ghumah . Kojap tu, den dongar jighan den meghaung . Baghu perasan lah tu . Agak eh, dio nak masak ikan, gi dapo tengok dah hanguh. Kang kok dio datang ngadu kek ghumah den, mau yo den ghembat eh. Pueh den kobaan tadi .
Tu lah cito sederhana ngoghi yang den tengok. Tapi tu pun dah lamooo. Maso den kocik. Tu pun uwan den yang cito.“KOK MONGAK WAN DEN, MONGAK LAH DEN”

cinderella's stepsister fever~


hehe..setelah sekian lama tak layan cite korea, akhirnye demam itu dtg lagi..gara-gara terpengaruh dgn cite k.bibi n k.ida la ni..nk tgk kt kbs tu mmg takde maknenye, nasib baik mysoju dah update, so semangat la sket nk tgk..hihi..tp so far 2 episod yg mula2 ni mmg besh..

so, ni poster cite korea ni..jom kite layan~

Tuesday, June 1, 2010

yeay..dapat cokelat..=)

heeeeeeeee....

saye dapat cokelat~

jangan jelesh....=)



ni dia, cikpuanBOS bagi....lebiu la~

bowling tournament..



yeay...dpt invitation~
wlupun korang salah eja nama aku, tapi tak kesah la..janji rocks!

first time aku join tournament bowling ni..tapi takpo, aci redah je...walaupun aku tak terer, tp tetap menyumbang mata pada hari kejadian..kui3..

tQ..tQ takaful malaysia for the invitation..
kak ju memang best~ (dialah org yg bertanggungjwb suh PA2 ni join)



time ni kitorg dipecahkan, aku team ngan k.bee, kak g satu team ngan kak ida..

tp yg pastinya kitorang bukanlah juara..hanya juara longkang...yeehaa...



so, ini dia gambar2 calon juara longkang..hee...jangan maraa...


yg penting, kalah n menang sume dpt hamper..kih3..bagus2, len kali buat lagi..=)


Follow Me, I Follow U Back

Subscribe and Follow