recent posts

Thursday, July 16, 2009

hari ni bufday babah

16 Julai 2009, genap lagi satu tahun umur babahku bertmbh..tahun ni babah dah mencecah umur 60 tahun..takpe babah, itu sekadar nombor, i know u're younger than that...wlupun umur babah meningkat, kasih syg kami adik beradik dan mama tetap jua di tangga yang teratas..semoga umur babah sentiasa diberkati dan dipanjangkan..semoga dimurahkan rezeki yang tidak putus2 juga..

mlm td, alarm bufday babah kedengaran jam 12 tgh mlm..bila pikir2 balik, cmne nak wish kul 12 mlm, babah takde hp(sebenarnya ada, mama belikan, pastu babah tak nak guna, alih2 mama yang guna balik), dah tu takkan nak telefon rumah kul 12 mlm kan, kang satu rumah terjaga takot ada ape2 kecemasan..isk2, tak baik buat cmtu..so, i decide to call him this morning..smpai2 je opis pg tadi, aku terus call umah, mama yg angkat, pastu ckp ngan mama, "mama, nak ckp ngan bufday boy, bufday boy ngah buat ape tu?"hihi..pastu mama pun passkan kat babah..so, dah wish kat babah, org nk wish die, die plak sibuk nak risaukan kesihatan kite..almaklumlah, telefon dgn keadaan suara sengau dan serak2 kahak nih kan, mane la die tak risau..dun worry babah, ur daughter is tougher than u think..hehe..dah nk sihat dah ni, cuma batuk n selsema je skit2.

tibe2 teringat last year, time celebrate bufday babah..hihi..happening sgt..buat bbq, ajak sedara mara yg rapat, keluarga abg aboy n jiran terdekat utk meraikan bufday babah..sumpah babah terkejut!..hehe..nasib baik babah takde sakit jantung..mula2 cdg2 nk buat makan2 je, dah tu, plan punye plan, makin lama, agenda makin bertmbh plak..drp bbq, mama n angah masak2, belikan kek secret recipe, panggil orang ramai datang, buat baca doa selamat skit, sampai part dah abes doa, adik buat ucapan, bunyinye lebih kurang camni, "terima kasih kerana sudi dtg ke majlis sambutan hari lahir babah saya yang ke-59 tahun...bla..bla.." muka babah time tu, terkejut giler..hehe..mati2 die ingat kitorang saje2 je nk buat makan2..pastu , baru keluarkan kek bufday n adiah..babah malu2 je nak potong kek depan orang ramai tu..tak abes2 babah ckp, "btol ni tak tau dorang nak smbut birthday, ingtkan saje nk buat makan2"..mgkin die cuba explain kat orang ramai yg hadir, dia tak tau apa2, anak2 dan isteri die yang buat surprise..kire menjadi la tu surprise kitorg..babah, tak kira la celebration mcm mane sekalipun, we always try our best to make u proud of us and to show how appreciate to have u as our father..so, adik beradikku, tahun ni nak celebrate lagi tak??hihihi

cayang babah, forever n ever...~!

ur daughter,

Nur Izyan Bt Abd Rahman..

2 comments:

  1. Ingat nak celebrate skali ngan Syafi Sabtu malam tuh..Tp yayan tak free pulak..Hmm camner ekk..Tak decide lagi nih..Tak tahu caner nak balik n nak balik Sabtu pagi atau Jumaat..SEmuanya bergantung pada Along..Cam tak larat nak drive sampai 5 jam..Fizal busy...Selalu sgt amik cuti Sabtu n Ahad so tak leh amik cuti lagi..

    ReplyDelete
  2. tu ah, tetibe rase cm malas sgt nk g shout award tu..rase penat plak mggu ni ulang alik ke s.alam..ingt mggu ni nak rest je..kak nora pun ade invite aritu..tgk la, klu rajin, turun drp kajang je..duit pun tak berapa nak ada nih..huhu

    ReplyDelete

Follow Me, I Follow U Back

Subscribe and Follow