recent posts

Tuesday, July 13, 2010

CHERATING - Drama Sebabak

at last, dapat gak pergi bercuti setelah sekian lama plan..heee..

tQ m0m0t, gEE, m0ksu N Ila for the greatest escape..

trip kali ni bermula dan berakhir dengan drama telenovela..hik3..tp syeronok!


CHERATING - Drama Sebabak
lokasi : rumah cikYaYan


Jumaat - 9 Julai 2010yayan : mama, nnt tlg ckp kt babah ayan nk pinjam kete g cherating esok ye..heee
(time ni babah da tido, tak smpat nk mintak)


Sabtu - 10 Julai 2010
bangun2 tido je, terus carik mama, dah la time ni takde letrik, hampeh tol TNB, dah kol byk kali pun tak dibetulkan lagi...
yayan : mama....babah bagi tak?
mama : abah ko kato dio tak biaso bawak keto manual, tak tau la, ko poie tanyo abah ko camno..
yayan : babah.....babah tak reti dah ke bawak kete manual?babah : abah dah lamo tak bawak, comeh lak ghaso eh..
(isk3..time ni air mata dah bertakung)

pegi dapur duduk kat mama yg tgh minum air dalam gelap..
yayan : mama, ayan nak beli kereta sendiri la kalau cmni...(pandang tempat lain, air mata dah menitis2)
mama : boli la..keto kancil tu jualkan pun takpo..
yayan : ayan sayang kete kancil tu, takpe la, beli je la kete baru, kete kancil tu nnt nk bagi kat adik..dia tahun depan dah 17 tahun..
(pegi duduk kt sofa depan, sambil msg along, tp hampeh tak dijawab eh, mesti dia malas nk layan)heee...
pegi balik dalam bilik, tarik selimut, tido balik..msg momot kata tak dapat kete..uwaaaaaaa...

tak sampai sepuluh minit kemudian aku keluar bilik, pergi check kereta kancil..nekad dah nak bawak kete kancil je pegi..check minyak itam, lap2 sket bagi kilat..
dah siap lap kereta, pegi mandi, kejut ila..then siap2..
tengah siap2.....

mama : yan, abah ko kato bawak la keto eh tu..dio ingat ko poie berduo tadi..klu poie beghompek bawak la keto eh tu..
yayan : takpe la mama, bawak kancil je..(nada2 cm dah merajuk, tp dlm ati ada taman)
mama : taknak sarapan dulu ke?
yayan : taknak la..

tp last2 sarapan jugak sebab mama dah tinggalkan pulut kuning yg dia buat utk anak dia yg sorang ni..tak patut la kan..isk3..lebiu mama..

kat meja makan...
babah : ko nk poie serting buek apo?
yayan : mane de nk g serting, orang nk pergi cherating la babah..
mama : apo la abah ko ni, CHE..RA..TING, poie tido sano satu malam, pagi esok balik, hah JOLEH?!
yayan : abah ingat korang nak poie serting..pakai la keto tu..jap laie abah tgk an minyak itam..(Yeay..abah salah fhm rupenya, patut la die pening agak eh, nk pergi serting sampai nak pinjam keto dio buek apo kan..hee...)
dengan hati berbunga riang, saya pun memasukkan barang2 ke dalam abanja babah sy...tQ babah..time salam babah, ckp kt die tQ babah..dlm ati..lebiu so much la!~

akhirnye, misi mendapatkan abanja berjaya, wlupun last2 minit...tQ babah n mama for the abanja..tQ cici for the dslr..luv u all....=)

Let's the pics tell us story...
















2 comments:

  1. hahahaha... ko kuat berdrama kan!!! hahaha... mengado!!

    ReplyDelete
  2. drama kek umah aji atan lagi dasat weh..huhu

    ReplyDelete

Follow Me, I Follow U Back

Subscribe and Follow