recent posts

Tuesday, December 4, 2012

Passport to Italy

Happy December everyone!

I hope this month will be nice to me..Pejam celik pejam celik dah nak sampai ke penghujung tahun 2012..Still breathing, Alhamdulillah!


Ok tajuk macam nak pergi ke Itali je kan? Hehe. Nak tapi belum mampu lagi buat masa ini, kalau pergi jugak mampussss....so, pergi Italiannies dulu pun boleh kan? Nak juga feeling feeling Itali..giteww

As usual, once in a year, kami pasti akan berkumpul..This year we have a mom, a mommy to be, and three gorgeous ladies in the house!! (Sukati je culik bini2 orang tu bawak pergi dating!) Tahun lepas korum kurang 2, this year our dearest Nafisah won't make it again..But its ok dear, we understand..Happy honeymoon anyway..Special thanks to the hubbies sebab give us time to spent together..So much appreciated!! (Hopefully our future husbands pun can tolerate like this) hehe

So this year, we picked the curve as our meeting place..Last time tekak Korea, tapi kali ini tekak lebih ke Itali la pulak..Apa lagi, ke Italiannies la kita..The foods was awesome! Kenyang tak terkata..A little bit pricey but sekali sekala takpe kan..Klu xcukup duit, ikat perut la smpai gaji..lalalala...

| Italiannies @ The Curve |
| Pepperoni Pizza |
Rasanya biasa-biasa saja..maybe lidah aku tak cukup Itali kot..
| Bake Ziti |
Not bad..tapi sos dia rasa cam sos spageti je...


| Roti cicah Olive Oil + Balsamic Vinegar |
Sumpah rasa cam nak bawak serawa durian makan ngan roti tu! 
| Classic Carbonara |
Terbaik dari ladang!

| Lasagna A La Ravina |
Merembesss uolss..sedap tak hengat! tapi portion besar, makan berdua lebih baik..
| Spaghetti & Meatballs |
Mulut nganga tengok meatballnye..besar nok..
| Gossiping, Eating, Gossiping, Eating |
| Tengah dengar cerita bohong Umi Hani |
| Friendship Forever |
| Almost licin...setelah 3 jam |

Makan punya makan, dah tiga jam uols kat restoran tu.  Orang pun dah silih berganti.  Air yang sepatutnya tak order bottomless pun dorang refill.  Perli kah?  Haha.  Makan sampai rasa macam nak tersumbat usus.  Total order untuk lima orang makan RM 240.00.  So, pukul rata je semua dalam RM40.00 sorang makan. Kenyang sampai ke lewat petang, lewat petang je, malam kembali lapar.  Itu pun dah kira brunch kan, semua makan sampai tak ingat laki kat rumah (khas buat orang yang dah berlaki) Haha.  

Aktiviti diteruskan dengan Padini Concept Store SALE! 
Mulanya cik Umi yang sibuk nak shopping, alih2 semua pun tewas dengan dugaan syaitooon.  Kesian mak buyung sorang tu..Mesti penat..hehe


| Beratur untuk bayar dengan muka yang happy |

Closing ceremony kami kat Chatime je.  Dah minum sampai puas, masing-masing pun ingin mengundurkan diri.  Masih ada tanggungjawab lain yang menanti.

Apa-apa pun, thanx guys kerana sudi meluangkan masa.  Terima kasih atas persahabatan semanis madu ini..Hee..

Much much LOVES.......


P/S : Buat para suami yang terbaca, terima kasih kerana memberi izin kepada isteri anda untuk berjimba dengan kami.  Setahun sekali je kami minta izin nih.  Next time, kami jamu korang masa Potluck eh! Janji! *Muka rasa bersalah*



4 comments:

  1. penah dtg makan skali je kat sini. makan spageti je. hehehe. tp aku mcm tak brape suka skit in terms of menu and ambience. hehehe

    ReplyDelete
  2. sbnrnye klu tgk2 balik, mcm kedai mamak je dgn alas meja kotak2 tu kan...haha

    ReplyDelete
  3. Oh terkujat jap ingatkan nak pi italy hehe

    ReplyDelete
  4. janggel/rain,

    belum ada lagi dato'2 or tansri2 yang nak taja aku g itali..hahaha

    ReplyDelete

Follow Me, I Follow U Back

Subscribe and Follow