recent posts

Monday, June 27, 2011

macam2 cerita

:: pIndaH :: hanTu Kak LimaH :: DaFi :: jeJaRiFF :: duIt :: keReta :: streSs :: haPPy :: weDding AniS & Oni:: kerOnsang :: bisnEs :: apUL & oPaL :: resuLt ::

itu semua adalah keyword untuk entry kali ni. hehe. masuk minggu ni dah hampir 3 minggu aku pindah rumah. kenapa pindah? sebab dah dapat kuarters. aku apply tahun lepas, tak sangka dapat cepat sangat. so, perbelanjaan semakin meningkat lepas ni.

dipendekkan cerita. kt blok rumah baru aku, baru ada beberapa kerat manusia, yang lain kurang dikenalpasti identitinya. kt floor aku pun hanya aku je yg baru pindah. tapi tak pe, hantu kak limah ade temankan aku..hua hua hua

instead of Sepah, aku lagi suka sebut Dafi. tahniah la kepada kumpulan sepah sebab berjaya memeranjatkan buah pinggang aku dengan lawak2 korang yang memang superb tu. korang memang BAEK PUNYE!

mggu lepas jejariff datang temankan aunty kt rumah baru. lepas tu apul & opal pulak yang datang. bila korang sume balik, tinggal aunty sorang2. windu korang!!

banyak duit pakai sebab pindah umah ni. bulan ni terpaksa bayar kereta untuk 2 bulan terus sebab last month takde duit nak bayar. isk3. bulan ni kena major servis lak tu. setel sudah bayar saman juge. so, ape yang tinggal untuk aku? kena start bisnes untuk cari duit balik. bisnes keronsang pun nampak dah ada pulangan. macam seronok pulak berbisnes ni.hehe. skang tgh kumpul modal untuk meniaga di bulan ramadhan nanti. stress sekejap fikir pasal duit. hm..susah betul hidup di dalam kota metropolitan ni.

tapi dalam kesedihan tu ada cerita happy. jejariff, apul & opal bakal dapat sepupu! tahniah cici! semoga kandungan dalam perut tu membesar dengan baik dan selamat melahirkan anak nanti.

bulan 6 agak busy dengan wedding. my besfren time skolah dulu dah kawen! hehe. congrats anis & ojan. so happy for both of u. lagi satu wedding oni, my cousin. congrats oni & radin! bulan yang sangat letih dengan wedding orang lain.hehe

lagi satu cerita. result dah keluar. alhamdulillah, sangat bersyukur dengan keputusan kali ini. walaupun tak dapat cemerlang tapi at least lulus. tengah berkira2 nak ambil subjek ape untuk sem depan. lepas ni, kena fokus belajar je, takyah fikir pasal benda lain yang boleh serabutkan fikiran, ok yayan!

so, itu je cerita yang sempat diceritakan entry kali ini. babai!

No comments:

Post a Comment

Follow Me, I Follow U Back

Subscribe and Follow