nuffnang ads

recent posts

Tuesday, March 12, 2013

Penat

That word, enough said.

Apa yang aku penatkan? Bukan ada anak pon, suami apatah lagi! lolz
Penat la bila jadi bujang ni ramai je yang nak ambil kesempatan..
Kesempatan yang aku maksudkan bukan lah 'kesempatan' yang itu..
But from another different angle..

Angle yang pertama : Sewa Rumah

Helllooooo, memang la I ni bujang trangtangtang, but rumah aku tu sentiasa je dikunjungi oleh kerabat family aku, sebab tu aku takde intention pun nk sewakan kepada sesiapa.  Dok sorang heaven what?! Ramai je yang bertanya, yang bertanya ok lagi, yang macam pusher pun ada, sukasuki je nak taruk orang kat rumah aku tu, ingat aku buat welfare ke hape? Bila tanya, tak bosan ke dok rumah sorang2? Nak bosan camne, cuba la korang cakap..Aku ni bukan dok sangat pun kat rumah tu, aku lagi kesian kat rumah aku tu sebenarnya, dia lagi bosan sebab aku ni buat dia cam hotel je.  Check-in, check-out sesuka hati.  Lagi satu, kalau aku memang ada niat nak sewakan, tak payah disuruh, aku yang hegeh-hegeh pergi cari. Kalau aku tak bukak mulut tu means memang aku taknak la sewa pada sesiapa.  Lain la kalau aku yang invite kan?? Isk3..saya bahagia begini, tolong jangan ganggu saya, pelissssssssssssss!

Angle yang kedua : Jodoh

Jodoh itu kan di tangan Allah, lagipun masih jauh perjalanan hidup ni..(kalau umur panjang)  Tolong jangan tanya lagi boleh? Buat aku stressss je.

Angle yang ketiga : Bujang Senang

Bila bab-bab kerja ni, orang bujang selalu jadi mangsa.  Sebab bujang, takde anak, takde laki kena jaga. Heloooooo lagi!! Aku still ada mak abah tau! Tanggungjawab aku sebagai anak ni masih lagi berjalan sehinggalah akhir hayat.  Tang mana yang senang tak tau.  Tapi tolong jangan jadikan orang bujang sebagai mangsa anda, anda pun pernah bujang kan?!

Angle yang keempat : Panjang langkah

Mulut orang : Orang bujang, langkah pun panjang la.. Itu betul, tak dinafikan. Memang jenis yang tak lekat kat rumah pun, unless kalau aku kat rumah family aku. Bila kat rumah mak, aku otomatik suka memerap kat rumah.  Yelah, bukan selalu dapat lepak kat rumah, daripada kecik dok asrama, selalu berjauhan, sekali-sekala balik kampung, confirm la nak lepak lama-lama.  Jadi sementara masih bujang ni, eloklah aku memanjangkan langkah, dan tidak dilupa, restu Mak Abah tu penting. Sejauh mana pun kita pergi, kalau tanpa restu, susah nak berjaya.  


Oklah, banyak lagi nak taip tapi masa tak mengizinkan.  Esok aku akan start bercuti untuk exam dan hari seterusnya aku akan sambung pengembaraan aku di destinasi lain.  Aku ada banyak story mory yang nak diceritakan, tapi masih tersemat rapi di draft.  InsyaAllah, kalau free nanti aku update.  Cerita USS, Melaka, Cameron Highland dan yang akan datang ni, I will try to finish it as soon as possible, OK?! 

So, aku nak sambung buat kerja plus study untuk exam esok.  Lepas exam, baru boleh fikir untuk packing.  Semoga perjalanan aku nanti diredhoi InsyaAllah..Doakan aku ye!


Checklist :
Check-in - DONE.  
Print boarding pass - DONE.  
Tukar duit - Lepas Exam esok.  
Transportation to & from LCCT - DONE.
Packing - Lepas Exam esok.
Passport - OK.
Inform bos - ERK?! (Cuti dah lulus tp still kena remind, this is sooo scary)



10 comments:

  1. Salam kenal nuriz
    Suka entry ni sbb JM pun alami mslh yg sama include ke empat2 tue

    ReplyDelete
    Replies
    1. salam jari manis..thanks for dropping by..:)

      Delete
  2. setuju!!!!!!!! apa org bujang xda life lain ker??? hahahhaaaaaa... steady frenz... abaikan jer cakap2 org nie... we can't CLOSE the mounth...

    ReplyDelete
    Replies
    1. tula, suppose org bujang la hidup plg bahagia kan?hehe

      Delete
  3. penyudahnye rase nak kakiiiiiiiiiiiiiiii je semua soklan2 dan andaian2 para2 manusia yg kepochi ni kan? btw ape pon kte buat mmg cenggitu. dah kwin pon sama. tnya anak plak. dah beranak. sebuk sruh cepat2 yg kedua. very the tauuuu! tp nak wat camne ye dak? over concernnn!!!!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. taw takpe..mulut orang mmg susah nak tutup, klu sumbat ngan kasut saiz 7 baru ok kot..haha..

      Delete
  4. yan, aku penah rase dulu mase duk semban.. siap orang fitnah bw lelaki balik umah! W.T.Fish betul mase tu.. salah kita je orang nampak.. dah balik melaka ni lega sikit telinga tu pn org2 kat semban tu masih nk risik2 hal aku kt cni.. cisss!

    ReplyDelete
    Replies
    1. tu la aku ckp, nk kena tutup mulut dorang tu ngan stokin baru senyap kot..stokin tu kasi pakai sebulan dulu..haha..mereka tu sebenarnya jeless kang

      Delete

Subscribe and Follow