nuffnang ads

recent posts

Thursday, September 11, 2014

Dari Juasseh Ke Manchester

Alhamdulillah, malam tadi adik dah call, bagitau dah selamat sampai di Manchester.  Lega hati kakak, mak dan abah mendengar suara dia.  Mcm hepi je...uwaaa..I is jeles..  Akak kau ni mengharap sangat supaya jangan lupa diri, belajar rerajin kat sana.  Kalau dah kaya nanti, kau kena belanja akak ni rumah sebijik..haha..
 
 
Cakap pasal adik, dialah salah satunya boboi boy kat rumah tu.  Anak bongsu and anak tunggal lelaki, manja kemain, minta sume dapat! Ok, tak jeles sangat pun bab tu.  Beza aku ngan adik 7 tahun, dapat adik time darjah 1 dulu.  Sesungguhnya kau sungguhlah comel dan adorable hanyalah sehingga kau berumur 5 tahun. hahahaha.  Lepas tu, bermulalah amukan drakulat akibat disakat oleh kakak2 kau yang sememangnya jeles dengan kau sebab kau anak kesayangan mak.
 
Daripada kecik kau memanglah pandai.  Sebab tu aku tak jeles sangat.  Kau mintak kau dapat sebab ada perjanjian di situ dengan mak abah. Kalau dapat Nombor 1, kau nak itu, kau nak ini.  Lepas tu memang kau asyik dapat nombor satu dan seteraight A sehinggalah kau SPM.  Kau tak pernah gagal dapat semua permintaan kau tu sebab kau pandai.  So, aku dah surrender awal-awal bab tu.  Tahap kekonfidenan kau adalah amat tinggi sekali. Harapnya nanti dapatlah membantu kau di alam pekerjaan. Mana taknya, daripada kecik dulu, bila tanya berapa target, dengan konfiden kau jawab 5A untuk UPSR.  Kau sangat konfiden kau boleh jawab semua soalan UPSR time tu.  Wlupun akak kau ni juga dapat 5A UPSR, tapi time tu akak kau rasa itu hanyalah satu keajaiban dunia ketujuh.  Beza kau dan aku adalah di situ. Nampak tak yang aku tak berapa pandai cam kau? haha
 
So, adik, kat mana sekalipun kau belajar, jangan lupa mak abah, selalulah kirim khabar berita, belanja gambar sikit2 bagi semangat kat akak2 kau kumpul duit bawa mak abah jalan2 kat sana nanti.  Janganlah buat perangai last minute kau tu, urut dada kitorang ni sume bila kau watlek watpis je sebelum fly aritu.  Nasib baik tak tertinggal flight.  Jaga solat.  Niat belajar kerana Allah, insyaAllah dipermudahkan semua urusan kat sana nanti. 
 
Akhir kata, banggakan mak abah dan rakyat Juasseh di Manchester nanti.  Bukan dari Jemapoh ke Manchester je, dari Juasseh pun ke Manchester gak. hehe..Tunggu kami di sana..
 
 
Gambar muka dah selamat sampai London. 
Aku kabo kat die, awat belakang background tu cm kat Putrajaya je..mana mat salihnye? haha

5 comments:

  1. Tahniah kpd adik yayan, semoga beliau success d sana. Akak ni teringin sgt nk study kt obersea tp berangan je lah

    ReplyDelete
    Replies
    1. tula kak..berangan je la, nk study kt sana tak begitu kental kot nk berjauhan..lelaki takpe, kena jauh sikit merantau..hehe..berangan nk travel ke sana je la yang mampu..hehe

      Delete
  2. nampaknye ade alasan utk terbang ke uk huhuh

    ReplyDelete
    Replies
    1. taw takpe..ada masa lagi nk kumpul duit..hehe

      Delete

Subscribe and Follow