nuffnang ads

recent posts

Thursday, March 31, 2016

Review Hotel di Krabi

Cerita pergi Krabi masa honeymoon aritu pun belum sempat update, tapi nak review dulu pasal hotel. Balik daripada Krabi tu tetiba terus morning sickness, uwek-uwek, kesudahannya, sampai hari ni tak tengok lagi gambar yang ambil masa kt sana. Boleh gitu? haha
Disebabkan gambar Krabi masih lagi mereput kat dalam kamera, aku ambik gambar ihsan dari google je la, nanti aku explain details.  Sebabnya ada la ketidakpuasan hati dan kepuasan hati di tahap maksima aku terhadap dua hotel yang aku stay masa kat Krabi last year, aku kena bagi review gak la sikit-sikit bagi orang lain dapat sedikit info.


Vogue Resort and Spa, Ao Nang

Ini first hotel yang aku stay kat Krabi.  So far, the best hotel yang aku penah duduk, puas hati dengan view, bilik, servis dan harganya.   Sangat recommended untuk yang nak pergi honeymoon.  Part yang tak best sikit bila banyak juga tangga yang perlu dinaiki nak sampai ke bilik ni, tapi disebabkan viewnya cantik, aku happy je walaupun kena menapak sikit.  Wifi ada kat bilik, I'm happy.  Balcony dia menghadap view seperti gambar kat bawah ni, boleh tengok orang mandi kat pool.  Best la layan breakfast sambil duduk kt balcony.  Untuk honeymoon, korang kena note sikit masa booking tu, bagitau la tengah honeymoon, barulah ada swan 2 ekor atas katil, ros tabur2 tu. hehe


Tak semua bilik ada bathtub beso camni, kena pilih bilik yang ada.  Nak pasang kat rumah sendiri memang tak lah, sesekali nak merasa apa salahnya.  Memula tu jakun gak, sebab selalu kalau travel memang duduk kat hostel/budget hotel/ guest house je kan, bila dapat duduk hotel camni, rasa la macam fefeeling kaya sikit walaupun balik tu kayap. haha

 
Lokasi hotel ni dekat je dengan McD, berdepan dengan restoran halal, senang nak cari makan takyah pergi jauh2.  Tapi jauh sikit nak ke pantai, tapi tak lah jauh sangat.  Kalau sewa motor tu kira dekat je. Nasib baik book hotel ni 2 malam, kalau tak mesti nyesal sebab sekejap sangat. 

Krabi Tipa Resort, Ao Nang


Mula-mula survey hotel ni, nampak cam, wow! Ala2 istana gitu.  Tengok review cam ok.  Aku pun eksaited sangatlah sebab nak book hotel untuk honeymoon katekau, pastu booking.com buat promo pulak, which the price was still in my budget (sebenarnya agak mahal) tapi lelap mata la, kata nak honeymoon, ape yang berkira sangat? Tapi, seharusnya aku study dulu bebetul sebelum membuat keputusan. huhu. 

Biliknya ok la, suram-suram romantik gitu, kira sesuai gak la untuk honeymoon.  Perabotnya kayu, dan rumahnya pun kayu. Rumah? Bilik dia ala-ala resort, satu rumah tu kira satu bilik la.  Means, bukan dalam building warna putih biru tu.  Sebenarnya aku tak expect pun bilik dia camtu. huhu. Salah aku la, sebab x check dulu sebelum booking.  Masa check-in ok lagi.  Kat lobi ada wifi. Best2. Pastu datanglah buggy yang nak membawa kami ke bilik.








Nak sampai ke bilik tu, kami menaiki buggy, melalui jalan berliku, mendaki, dan terhentak2..dah down dah sikit rasa.  Jauhnya bilik kita. wuuu.  Bilik ok jer, tapiiiiii takde wifi kat bilik ok!! down lagi.  takpelah, esok dah nk balik (pujuk hati).  Malam tu, kitorang keluar, dan balik agak lambat sikit la, tak la lambat mana, kitorang g massage je kt kedai2 bawah tu, sampai kt lobi, katanya buggy takde dah..so kena menapak..oh mai english! dalam kegelapan malam, kami pun berjalan, mendaki dan kepenatan sangat malam tu, nak packing lagi, alahai..really spoil the mood. Redha je la mungkin nasib tak menyebelahi kami.  hu hu hu.. so, klu  korang nak stay kat hotel ni make sure korang request untuk bilik dekat dengan lobi k..

Ok, tu je hotel yang sempat duduk, aku pergi tiga malam je kot, kalau pergi sebulan, mungkin ada banyak lagi review. hiks. 


pheww...akhirnya ada gak post psl travel, i is rindu...

babai uols..

1 comment:

  1. bestkan Krabi...cantik hotel tu...
    Cik-Anne pun sempat ke Krabi last April 2016...

    nnt leh share pulak Trip Cik-Anne ke Krabi...

    ReplyDelete

Subscribe and Follow