recent posts

Monday, August 16, 2010

NAILI'S PLACE VS WONG SOLO

bila nak buke puasa je, mesti ada satu lagi dilema iaitu dilema nak makan apa..semalam alkisahnya cikyayan ngan encikyuyu cadang nak berbuka puasa sama-sama selepas pulang dari kg..fikir punya fikir, maka terlintaslah beberapa destinasi selera untuk kami berbuka nanti..

mula-mula cadang nak buka puasa kat Satay Haji Samuri kat Kajang, tapi baru pukul 5 setengah kitorang dah sampai Kajang, takkan nak tunggu lama2 kat situ kot kan..so, kami teruskan perjalanan sambil berfikir lagi..

pastu tekak ni teringin plak nak makan ayam penyet kat Wong Solo..kalau nak g makan kt Shah Alam, takut penuh ngan dak2 uitm..yang kat Bangi tak tau katne..kalau nak pergi yang dekat Kg.Baru takut jammed teruk..last2 kitorg plan nak pegi carik Wong Solo yang dekat Pandan Indah tu je..sampai2 je Pandan Indah, isi minyak kereta dulu sebab dah blinking..pastu operasi mencari dan menyelamat dimulakan..dari satu row ke satu row kami round..mata pun dah macam berpinar2 pulak kan..pusing punye pusing, sampai kul 6.30 dah tapi still tak jumpa..last2 kitorg pun give up..maka idea demi idea keluar nak buka puasa kat tmpat lain..

sama ada nak buka puasa kat Pizza Hut (tmpt 1st dating, time ni buke puasa gak)heee...ataupun kat belakang RISDA, ataupunnn kat Naili's Place.. last2 kitorg decide buka puasa kat Naili's je..kecian encikyuyu sebab order lambat sampai..

nak dijadikan cite, otw balek kitorang lalu kat satu jalan ni, tup2 nampak WONG SOLO...dush dush dush..takde rezeki nak mkn ayam penyet...kata encikyuyu, takpela, next time kan ada lagi, so cikyayan pun bawak bertenang...hik3..neway, tQ cyg f0r ur treat, next time will be my turn k~

so, agak2 sape yang menang? Naili ke Wong Solo? heee...lu pikirlah sendiri...=)

No comments:

Post a Comment

Follow Me, I Follow U Back

Subscribe and Follow