recent posts

Friday, April 16, 2010

mode :: sakit

tak penah rasa sakit yang cmni..
kalau demam selalu 2 hari je dah leh sembuh..
tp kali ni dah masuk hari keempat, tapi badan still lagi lemah..
time2 ni la baru rasa sedih..
sakit pening kena jaga sendiri..
kalau kat kampung, ada mama n babah..
nak g klinik pun dorang je yang hantar..
tak payah pegi sendiri..
kalau hidup sorang2 cmni,
dgn sakit2 pun kena drive sendiri g klinik..

nape leh demam teruk camni?
penat sangat ke?
badan dah takleh tahan ke?
sabarlah wahai badan...
tunggula sampai habis exam..
tinggal bbrapa hari je lagi..
satu apa pun tak study lagi..
assignment pun tak siap lagi..
nasib baik ade pair yg sangat2 memahami..
nurul n ima, thanx a lot..

hari ni ada kuiz..
tapi badan cm tak larat je nak pegi..
esok pun ada kelas..
puan, kalau tak dtg boleh tak?
tapi kalau tak dtg rugi la markah..
walaupun kalau dtg tatau la dpt jawab ke tak..*sigh*

kat opis ni pun byk keje..
masuk2 lepas 2 hari cuti, mcm2 benda tersedia depan mata..
ni pun aku curi2 masa..
sementara bos pegi perhimpunan bulanan..
nnt dia masuk ofis macam2 keje menanti..
kat sinilah dapat curahkan rasa..
nak menangis pun, menangis kat sini je la..

mintak2 esok dah sihat sikit..
nak pegi tgk baby kaklong..
nnt kalau sakit takleh dekat2 sgt dgn baby..
tapi batuk ngan selesema ni leh hilang sekejap2 ke?
nak makan ubat takleh, sbb kat ofis..
nnt ngantuk plak kan..
awak, tak sabar nak jumpa awak esok..
penat la sakit sorang2 cmni..

nape la time genting cmni leh sakit?
itulah, dugaan Allah tak siapa yang tahu kan..
ya Allah, kau berikanlah aku kesihatan yang baik..
dan permudahkan setiap urusanku..amin..

No comments:

Post a Comment

Follow Me, I Follow U Back

Subscribe and Follow