recent posts

Saturday, June 27, 2009

balik kampung, tanam jagung

skarang ni dah takde istilah balik kampung tanam jagung lagi , ini jam orang tanam buah naga sudah..huhu..dan saya balik ke kampung, tak tanam ape2..mane sempat pun..=p

arini menyudahkan 'percubaan pertama' menjahit baju kurung yang telah berbulan-bulan aku tinggalkan. timbul pulak keinsafan nak settlekan baju tu. kalau tak kang, memang tak akan siap smpai bila2.. dah hampir nak siap dah, tp jahit senget2..takpe.cobaan.tinggal nak tebuk lobang leher je, tp itu mintak tolong mama..huhu

lepas maghrib g bahau ngan mama, babah dan adik. kobar-kobar nk cube try resepi peach cobbler. so, kena la g carik bahan2nye.punye la puas satu econsave aku redah nak carik all purpose flour, tak jumpe.boleh plak dorang ni tak jual eh. hish,hampir je bengang+putus asa tadi. tp lepas tu mama suh g carik kat upwell.fuhhh! lagi satu. puas aku melilau kat tepung2 tu, takde pulak tulis allpurpose flour..yang ada, tepung naik sendiri ngan putih lagi halus.hm..dah terbit rase kuciwa dah. tetiba mama datang menyelamatkan keadaan. mama kata putih lagi halus tu lebih kurang allpurpose gak.hihi.aku mane tau.aku pun g la bayar dengan hati yang berbunga riang.

tgh2 beli2 barang tu tanye adik, die nak ke aku buatkan kek batik utk die. sebab aku bawak balik kek batik yg buat aritu, habis die kejekan. agpun kesian takde orang nk makan kat umah, lama2 nnt tak sedap plak kan? tu yg aku bawak balik kg. pantang dipelawa, die nak aje. aku pun beli barang2 utk buat kek batik sekali.

smpai2 umah, terus tukar baju, xcited nk buat peach cobbler. tp bile fikirkan kek batik tu kena simpan dalam peti sejuk dulu, so, aku kene buat kek batik la dulu kan. buat punya buat, dah siap, aku pun dah penat. terpaksalah tangguhkan hasrat murni aku nk buat peach cobbler tu esok pagi.

masuk2 bilik kunun dah penat, akhirnye aku onkan jugak suis komputer ni. teringin nak lawat blog. alih2 bukan setakat lawat, dah nak siap dah pun ntahape2ntah yg aku taipkan ni.

oklah, nak tido dah. esok pagi nk bangun awal2, nk buat peach cobbler.=)

aku try dulu buat, klu sedap+menjadi, aku bg resepi kat korang ok?!

daaaaaa!

No comments:

Post a Comment

Follow Me, I Follow U Back

Subscribe and Follow