recent posts

Wednesday, June 24, 2009

tempat jatuh lagikan dikenang~

aku selalu teringat kisah ni, kisah yang takkan aku lupe sampai bila-bila..

~~flashback~~

time tu, aku tengah syok2 main kat tepi longkang Cina Kah Lee, bersama-sama dgn teman sepermainan dan kakchik aku klu tak silap..(kecik lagi time ni, ingat nak main je)..tp aku pun tak pasti jenis permainan apekah yang aku main ketika tu, sebab agak pelik gak main btol2 kat tepi longkang tu kan..tapi takpe, itu tak penting...nak dijadikan cerita, kat tepi longkang tu ada batang-batang kayu tiang letrik yang telah ditumbangkan..mainlah aku kat situ..

tiba-tiba...."bedebush"
(mungkin sound effect ni tak berapa nk sama sgt dgn yg sebenar, tp ok le tu)

ada orang jatuh dlm longkang..siape? AKU la!

time ni aku tak ingat ape dah, tapi yg betol2 terpahat dalam memori aku sampai sekarang ni, aku telah ditolak ke dlm longkang itu. sengaja atau tak, aku tak penah tanya kat dia, kalau korang nak tau, korang g tanye sendiri. =D

jatuh dalam longkang je ok lagi kalau nak diikutkan kan, takde luka apa pun. cuma yang paling takleh blah, aku kena samak mandi air tanah sebab longkang tu longkang cina, kemungkinan besar benda2 haram jadah tu mmg ada, mmg najis mughallazah sungguh..so, aku disamakkan oleh mak kawan aku ni kat paip depan rumah dia. time ni aku menangis bukan sebab sakit, tp sebab malu yang teramat sangat + marah ngan budak yang telah menolak aku tu.. sampai hati dia..hehe..lama gak aku gaduh ngan die pastu, smpai form 5 pun still lagi tak ngam..tapi sekarang dah kawan balik dah..

itu je dulu cerita zaman kanak-kanak riang aku..nnt ada masa, aku smbung lagi..byk lagi story yg aku nk share kat sini..

2 comments:

Follow Me, I Follow U Back

Subscribe and Follow